Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.08.2011 15:47

ПП «Рабмер» vs ТОВ «Рабмер-Україна»

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України притягнуло ПП «Рабмер» до відповідальності за поширення в мережі Інтернет оманливої реклами.

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України притягнуло ПП «Рабмер» до відповідальності за поширення в мережі Інтернет оманливої реклами .

Відділення оштрафувало ПП «Рабмер» на 17 тис. грн за використання неправдивої інформації щодо періоду діяльності підприємства на ринку послуг із безтраншейної санації трубопроводів. Зокрема, суб’єкт господарювання на власному веб-сайті розмістив інформацію з акцентом на багаторічному досвіді у виконанні зазначених робіт у 2003-2005 рр. Насправді ж ПП «Рабмер» було створене лише у 2008 році і не обслуговувало споживачів у вказаний період. Крім того, фахівцями Відділення виявлено, що такі послуги надавала австрійська компанія «RabmerHoldingGmbH», представництвом якої в Україні є ТОВ «Рабмер-Україна», засноване у 2002 році.

У зв’язку з цим Відділення зобов’язало відповідача припинити порушення, оскільки поширювана інформація може ввести споживачів в оману. Зі свого боку, підприємство на засіданні адміністративної колегії Львівського обласного територіального відділення Комітету визнало факт вчиненого порушення, зобов’язалося припинити неправомірні дії та сплатити штраф до державного бюджету.

Наголошу, що і ТОВ «Рабмер-Україна», і ПП «Рабмер» зареєстровані в місті Самборі (Львівська обл.) та конкурують між собою на одному ринку.

Таке м'яке покарання в першу чергу пов'язане із тим, що комерційне найменування австрійської компанії не зареєстроване як знак для товарів та послуг в Україні й тому йому не надано правової охорони у якості торгової марки.

Якби б така реєстрація відбулася, то недобросовісним конкурентам вже світила ст.229 Кримінального кодексу (п.4 якої, зокрема, передбачає позбавлення волі на строк до 6 років, з конфіскацію обладнання та матеріалів). А так, лише 17 тис. штрафу і то, за поширення неправдивих відомостей - практично нічого!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]