Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.06.2011 15:48

Імітація боротьби із злочинами у сфері інтелектуальної власності

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно двох оперуповноважених Рівненського МВ УМВС України в області за вимагання та одержання 30 тисяч гривень хабара.

Розпочато розслідування кримінальної справи стосовно двох оперуповноважених Рівненського МВ УМВС України в області за вимагання та одержання 30 тисяч гривень хабара. Ці оперативники займалися "перевіркою" законності діяльності господарського товариства, зокрема, щодо дотримання прав інтелектуальної власності при використанні ліцензійного програмного забезпечення на своєму програмному комплексі.

Працівники прокуратури та СБУ в області затримали «на гарячому» під час вимагання та одержання 30 тисяч гривень в якості хабара двох оперуповноважених Сектору державної служби по боротьбі з економічними злочинами міського відділу міліції обласного центру.

Встановлено, що міліціонери, діючи за попередньою змовою, вимагали таку суму грошей від керівника одного із рівненських товариств за повернення комп’ютерної техніки та неперешкоджання у подальшій господарській діяльності.

За цим фактом прокуратурою області 4 червня 2011 року порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 368 частиною 2 Кримінального кодексу України (одержання хабара, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного із вимаганням). Триває слідство.

Фігуранти кримінальної справи затримані в порядку статті 115 КПК України. 

Такі рейди масово розпочато у 2011 році, після славнозвісної постанови КМУ, внаслідок якої передбачено ширші повноваження контролюючих та провоохоронних органів при здійсненні перевірок щодо використання ліцензійного програмного забезпечення та поширення лазерних дисків. Після впровадження постанови у життя, відразу послідувала похвала від США - у звіті торгового представника цієї країни про захист інтелектуальної власності та інвестиційного клімату відзначено про суттєві зрушення України у вирішенні цих питань.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]