Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.04.2011 18:09

Кому належить "Че Гевара" ?

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Художник, який намалював знаменитий принт з кубинським революціонером, вирішив набути права на свій твір, як на зображувальну торгову марку, аби вона мала охорону як об'єкт промислової власності, зі значно ширною правовою охороною на нього та ефективнішими

Художник, який намалював знаменитий принт з кубинським революціонером, вирішив набути права на свій твір, як на зображувальну торгову марку, аби вона мала охорону як об'єкт промислової власності, зі значно ширною правовою охороною на нього та ефективнішими інструментами захисту порушених прав (напр. через органи антимонопольних комітетів; внесення до митних реєстрів тощо ).

Як повідомляє Art Read з посиланням на Yahoo UK, ірландський художник Джим Фіцпатрік, втомлений від повсюдного тиражування своєї поп-арт роботи, збирається зареєструвати і передати права сім'ї покійного революціонера.

Картина була створена Фіцпатріком за мотивами фотографії Альберто Корда у золотому для молодих лівих 1968 році і її принт перебував у вільному доступі - щоб осередки активістів могли використовувати його для своїх агітаційних цілей. Проте, як чудово відомо, червоно-чорний портрет ким тільки не використовувався в комерційних зображеннях - саме це і дратує художника.

"Мене не особливо турбують всі ці футболки і інша продукція, інша справа, що хтось отримує гроші, на які можна було б побудувати дитячу лікарню в Гавані", - прокоментував своє рішення Джим.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]