Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.03.2011 11:58

Рівне та Луцьк будуть одним містом-агломерацією?

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

14 березня, за моєю участю, у Рівному відбувся форум з конкурентоздатності територій. Організатором заходу став Проект «ЛІНК» USAID. Він відбувся в рамках розробки та впровадження стратегії Центрально-Волинської агломерації (охоплює міста Рівне та Луцьк, З

14 березня у Рівному відбувся форум з конкурентоздатності територій. Організатором заходу став Проект «ЛІНК» USAID. Він відбувся в рамках розробки та впровадження стратегії Центрально-Волинського субрегіону (охоплює міста Рівне та Луцьк, Здолбунівський, Рівненський райони Рівненської, Ківерцівський та Луцький райони Волинської областей). Власне, і основна тема була присвячена формуванню економічних конгломерацій та їх ролі у розвитку територій. Увага була звернута на унікальні випадки в Україні – близьке розташування обласних центрів: Херсона і Миколаєва, Луцька та Рівного (біля 70 км ці відстані). Отож, і розвиватися ці міста повинні спільно , утворюючи конгломерат.
Особливо сміливим здався вислів головного експерта Проекту Ігора Парасюка, який висловив припущення, що, з точки зору містобудування (а пан Парасюк займав посаду заступника міністра Мінрегіонбуду), Рівне та Луцьк можуть стати єдиним містом, зрештою, така ж позиція і у очікуваній адмін. реформі. На його думку, у такій разі, розвиток цих територій може бути значно успішнішим, а фокусування ресурсів сприятимуть поступальному регіональному розвитку.
А яка Ваша думка? Рівне та Луцьк стануть одним цілим? Якщо «так», то коли це станеться?  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]