Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.03.2011 10:29

ВОІВ запустила новий онлайновий інструмент з пошуку знаків

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Всесвітня організація інтелектуальної власності запустила новий онлайновий інструмент, який полегшить пошук по більш ніж 640 000 записам, що відносяться до товарних знаків, що охороняються на міжнародному рівні, найменувань місць походження та гербів, прап

Всесвітня організація інтелектуальної власності запустила новий онлайновий інструмент, який полегшить пошук по більш ніж 640 000 записам, що відносяться до товарних знаків, що охороняються на міжнародному рівні, найменувань місць походження та гербів, прапорів та інших державних емблем, а також до скорочених і повних назв і емблем міжурядових організацій. Global Brand Database дозволяє здійснювати безоплатний і одночасний пошук у зв'язку з брендами серед безлічі колекцій.

Global Brand Database є централізованим інструментом, який значною мірою полегшить проведення пошуку по сотнях тисяч записів, що містять інформацію, пов'язану в брендами», - заявив Генеральний директор ВОІВ Френсіс Гаррі. «Це є важливою частиною зусиль ВОІВ, спрямованих на полегшення доступу до цих цінних активів і відображає прихильність Організації скорочення глобального розриву в знаннях шляхом вдосконалення доступу до інформації ІВ та її використання». Пан Гаррі зазначив, що в майбутньому він очікує поповнення цієї бази даних національними колекціями. 

В даний час пошуковий інтерфейс Global Brand Database дозволяє користувачам здійснювати доступ до трьох базах даних ВОІВ - міжнародним товарним знакам, зареєстрованим відповідно до Мадридської системи для міжнародної реєстрації знаків; найменуванням місць походження, зареєстрованим відповідно до Лісабонської системи для міжнародної реєстрації найменувань місць походження; і гербів, прапорів та інших державних емблем, а також повним і скороченим назвами і емблем міжурядових організацій, що охороняються відповідно до статті 6-ї Паризької конвенції з охорони промислової власності - шляхом використання одного зручного для користувачів екрану. 

Global Brand Database створена на основі існуючих пошукових ресурсів, пов'язаних з брендами, шляхом надання єдиного порталу для здійснення пошуку в різноманітних ресурсах. Новизна є доповненням до просунутої функції, яка дозволяє здійснювати пошук розпливчастими і фонетичними термінами. 

Цей інструмент буде інтегрований в WIPO GOLD, який дозволяє здійснювати швидкий і легкий онлайновий доступ до великої колекції придатних для пошуку даних і інструментів в області ІВ, пов'язаних, наприклад, з технологією, брендами, зразками, статистикою, стандартами ВОІВ та міжнародними системами класифікації.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]