Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.03.2011 15:19

500 000 за імітування зовнішнього вигляду упаковки

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Імітування зовнішнього вигляду товару має своїм наслідком ввести в оману споживачів щодо реального продукту та його виробника. Факти імітації, як акти недобросовісної конкуренції, мають стримуючих вплив на розвиток економічної конкуренції, інвестиційної пр

Ще у липні 2009 року Антимонопольний Комітет України оштрафував ТОВ «Рейнбо-ЛТД» за недобросовісну конкуренцію. Це підприємство реалізовувало в Україні лікарський засіб «ДОЛАР» виробництва «Ларк Лабораториз ЛТД» (м. Бхіваді, Індія) в упаковці, що імітує оформлення упаковки знеболювального препарату «ДОЛАРЕН» виробництва «Наброс Фарма ПВТ. ЛТД». Своїм рішенням Комітет зобов’язав компанію припинити використання упаковки лікарського засобу «ДОЛАР», оштрафував порушника на 500 000 грн. за вчинення акту недобросовісної конкуренції у відповідності до ст.ст. 1,4 ЗУ «Про боротьбу з недобросовісною конкуренцією».
 
1-го березня 2011 р. стало відомо, що Вищий господарський суд України підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету України щодо накладення штрафу в 500 тис. грн. на ТОВ «Рейнбо-ЛТД» (м. Київ) за недобросовісну конкуренцію відносно фармацевтичної фірми «НабросФарма ПВТ. ЛТД» (м. Кеда, Індія). Зокрема, вища судова інстанція прийняла рішення відмовити у задоволенні касаційної скарги ТОВ «Рейнбо-ЛТД» та залишила в силі рішення Господарського суду міста Києва та Київського апеляційного господарського суду, які підтвердили законність накладення Комітетом штрафу на підприємство.
 
13.11.2009 року Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позову ТОВ «Рейнбо-ЛТД» про визнання недійсним рішення Комітету.

08.06.2010 року Київський апеляційний господарський суд постановив залишити без задоволення апеляційну скаргу ТОВ «Рейнбо-ЛТД», а рішення Господарського суду міста Києва без змін.

Окремо зазначу, що окрім призначеного штрафу, заявник має право звернення до суду за відшкодуванням завданих збитків, спричинених порушенням законодавства про економічну конкуренцію, а це вже не один мільйон… 
 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]