Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.02.2019 21:04

Юридичні стартапи, відзначені на Innovating Justice Awards 2019

Адвокат, партнер ЮФ "єПраво"

Юридичні стартапи змінюють правовий ландшафт.

Упродовж 2018 року Гаазьким інститутом інновацій у праві (м. Гаага, Нідерланди) було проведено масштабний конкурс серед інноваційних проектів у сфері права з усього світу, у якому понад 1000 заявників взяли участь. За результатами відбору було визначено 20 найуспішніших та найкорисніших. 12 кращих були урочисто представлені 6 лютого в рамках дводенного форуму «Інновації у сфері правосуддя» (Innovating Justice Forum) у Палаці миру в місті Гаага. 

Цьорогічний конкурс Innovating Justice Awards 2019 був виграний платформою під назвою “CrimeSync” з країни Західної Африки Сьєрра-Леоне.

(1) “CrimeSync” — інновація у сфері правосуддя, яка автоматизує ланцюжок правосуддя від моменту реєстраціі справи до остаточного винесення судового рішення, забезпечуючи єдине уявлення про історію злочинця. Генеральний директор і засновник компанії Соріеба Дафафе стурбований рівнем доступу до правосуддя та бачить великі можливості у використанні технологій для підвищення швидкості реалізації правосуддя.

 Журі визнало, що компанія CrimeSync запропонувала найбільш перспективні інновації з високим потенціалом. Їх веб- та мобільний додаток дозволяє зацікавленим сторонам сектору юстиції організовувати свої операції, співпрацювати та обмінюватися інформацією через електронне керування справами.

 “Ми обробили вже більше 50% матеріалів справ ув’язненого населення у країні”, — пояснює Соріеба. “У відділеннях поліції, CrimeSync обробив більше 80% випадків, зареєстрованих у столиці, дозволяючи громадянам відстежувати і знати статус своїх справ”. На думку жюрі, Crimesync має справу з одним з основоположених прав людини. Платформа має потенціал з точки зору масштабованості та тиражування в багатьох країнах, що забезпечує прозорість системи, яка часто потрапляє під загрозу.

(2) Друге місце отримав стартап Haqdarshak з Індії. Ця технологічна платформа допомагає громадянам виявляти, подавати заявки та отримувати вигоду від відповідних схем соціального забезпечення.

 Haqdarshak — це перше підприємство, яке оцифровує різноманітні схеми соціального забезпечення на єдиній платформі та надає підтримку заявникам цих схем у районах з низьким рівнем доходів як у сільських, так і в міських громадах. Протягом останніх двох років Haqdarshak підвищив рівень обізнаності та розуміння цих схем серед більш ніж 100 000 громадян, які мають право на них. Haqdarshak допоміг понад 60 тис. громадян, які звернулися до платформи, з яких близько 30 тис. осіб досягли успіху в отриманні пільг. Працюючи в 10 індійських штатах, Haqdarshak має більш ніж 5 000 оцифрованих схем — на різних місцевих індійських мовах — і налічує 75 штатних співробітників.

(3) Південноафриканський новатор-засновник плафторми Creative Contracts вразив журі та правників-професіоналів своїм використанням найсучасніших візуальних комунікаційних технологій для розуміння прав та обов’язків громадян у своїх контрактах. Так, саме Creative Contracts посіло призове третє місце. Платформа забезпечує створення як комічних контрактів з візуальним супроводженням, завядки якому зрозумілими стають складні юридичні поняття громадянам без відповідної освіти, так і аудіо-контракти. Creative Contracts пропонує оформлення договорів щодо: освіти; бізнесу; трудових та фінансових відносин.

Команда Creative Contracts вірить у те, що такий підхід до укладення договорів допоможе сторонам зберегти успішні відносини та зменшити спори. Доречі є чудовий український аналог Memelex.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]