Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.01.2019 20:46

Пріоритети реформування юридичної (правничої) освіти на 2019 рік

Адвокат, партнер ЮФ "єПраво"

Мін'юст має пріоритети реформування, це по суті є завданнями для окремих стейкхолдерів. МОН, МЮ, заклади вищої освіти, громадськість, професійні спільноти.

Юросвіта перебуває у кризі, це слід визнати і всім разом діяти. Ось що ми очікуємо від себе і від партнерів: МОН, МЮ, заклади вищої освіти, громадськість, професійні спільноти.

1. Концепція реформування юридичної освіти в Україні розроблена та затверджена.

2. Оптимізація системи державного фінансування (замовлення) підготовки фахівців за спеціальністю 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» з метою приведення у відповідність із потребами ринку праці.

3. Удосконалення процедури вступу на магістратуру за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право»: підвищення мінімальних порогових балів, тестові завдання розробляються та рецензуються із залученням практикуючих юристів.

4. Якісна освіта у закладах вищої освіти: діяльність центрів забезпечення якості вищої освіти, оновлення навчальних планів у бік збільшення практичних компонентів, вдосконалення студентської практики, проведення акредитації освітніх програм.

5. Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) для здобуття ступеня магістра за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право»: розроблення відповідних нормативно-правових актів. 

6. Наукові дослідження у сфері права фінансуються у грантовому форматі, здійснюються у закладах вищої освіти, відповідають актуальним потребам.

7. Стандарти вищої освіти за спеціальністю «Право» другого магістерського рівня; за спеціальністю «Міжнародне право» першого бакалаврського та другого магістерського рівнів розроблено та затверджено.

8. Професійні стандарти для юридичних професій розроблено та затверджено.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]