Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.06.2016 17:25

Для тих хто хотів прийти, та не зміг

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Святкування 125-річчя від дня народження Євгена Коновальця на Аскольдовій могилі.

Вчора на Аскольдовій могилі відбулося святкування 125-річчя від дня народження Євгена Коновальця. Розпочалося все з ходи воїнів почесної варти та усіх бажаючих, хто вирішив вшанувати пам'ять героя України: громадські діячі Володимир Волков та Володимир Іванов, боєць батальйону ОУН Андрій Пастушенко та його товариші, отець Сергій та ветерани Київської міської організації ОУН.

Цей крок став початком заснування, на місці вже збудованих терас, що каскадом збігають вниз до Дніпра, Алеї героїв України. Сьогодні наш народ потребує значного поштовху для повернення і відстоювання своїх традицій, звичаїв. Головною метою є створення пантеону героїв України та привернення уваги громадськості до вшанування їх пам'яті. Такі кроки зможуть призвести до консолідації нації та утвердження міцної європейської держави.

Багато хто із сучасних бійців АТО спирається на постаті відомих історичних героїв, які так само боролися за Батьківщину, як і вони тепер. І якими б суперечними сторонами не описували життя Є. Коновальця, в очах хлопців на фронтовій він є героєм. Він, як і вони, покинув все заради рідної країни, віддаючи кожну хвилину життя за її існування.

Ми в жодному разі не маємо права забувати синів і дочок України, що століттями боролися за нашу незалежність, за щасливе майбутнє своїх. І в ході підготовки перепоховання Євгена Коновальця з цвинтаря в Роттердамі на Аскольдову Могилу відбуваються повільні, але впевнені кроки до повернення й інших героїв: Петлюру з Парижу й Бандеру з Мюнхену. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]