Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.03.2016 14:33

Творча енергія народу проти державної клептократії

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Логіка часу є сильнішою від примітивної клептократичної логіки і планів владної верхівки.

Активність української громади традиційно ворожо сприймається державними інституціями, які бачать в реалізації суспільних ініціатив загрозу своїй монополії на управління матеріальними ресурсами, а фактично – на їх розкрадання.

Створена в Україні система взаємовідносин між державою та її громадянами є сучасною по формі та феодальною по своїй суті. В цих умовах не може бути мови ні про ефективне державно-приватне партнерство, ані про будь-який поступальний розвиток.

Яскравим прикладом у цьому контексті стало привласнення новою, нібито «демократичною» владою нашої концепції створення Національної гвардії. Патріотичне об’єднання, яке мало стати осередком структуризації конструктивних народних сил, готових віддати життя за незалежність батьківщини, перетворюється у суто каральний орган для захисту інтересів можновладців.

Сьогоднішній державний апарат зосереджує усі свої зусилля виключно на створенні «димової піар завіси» для дезорієнтації суспільства, під прикриттям якої продовжується тотальне розкрадання залишків місцевої економіки. Будь-яка співпраця і, навіть, простий діалог з власним народом не входить в плани української влади.

Так само, розробка нами перспективних суспільних ініціатив у сфері захисту довкілля, оздоровлення нації, ведення раціонального господарювання здійснюється з розумінням того, що держава, на жаль, не є сьогодні нашим партнером. Більше того, у будь-який момент вона може стати нашим конкурентом і ворогом.

Така ситуація може в черговий раз «випарувати» благородний сплеск творчої громадської ініціативи та прискорити трагічні процеси деградації українського суспільства.

Проте, логіка часу є сильнішою від  примітивної клептократичної логіки і планів владної верхівки. Суспільство вже не може і далі миритися з існуючим станом речей.

Ми переконані, що українська громада вже невдовзі  зуміє ефективно використати усі легальні засоби задля якісної зміни принципів функціонування нашої держави, досягнувши не лише чергової зміни облич у владі, а обличчя нашої влади і країни загалом!

Віримо у перемогу!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]