Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.02.2016 20:08

Пророк революції

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Україна часто програвала своїм ворогам саме через нав’язування правлячими колами ідей, що стосувалися лише їх інтересів.

 “Як не буде в нас сили, не осягнемо нічого, хоч би все найкраще для нас складалося. Як жеж будемо мати силу, тоді вийдемо побідно з найгіршого лихоліття і здобудемо все, що нам треба”, - цими словами відомий український революціонер Євген Коновалець характеризував минуле століття.


             У свою чергу я хочу ними ж охарактеризувати сьогодення. Євген Михайлович вважав, що ідеологія народу й фахово підготовлені спеціалісти завжди вирішували кінцевий результат боротьби. Якщо послатись на історію, то Україна часто програвала своїм ворогам саме через нав’язування правлячими колами ідей, що стосувалися лише їх інтересів.

Все життя простим українцям не давали змоги освічуватись, розвиватись, формувати українські засади й звичаї. Нищили общини, угрупування, українські школи та забороняли рідної мови. Цим самим не залишаючи змоги набувати основних навиків для стійкої боротьби.

Зараз Україна знову перебуває на стадії нищення української нації і ще досі не здатна позбавитись «совкової ідеології». Україні весь час заважали осмислити й опанувати власну незалежність вказуючи на недоліки ментальності чи технологічного процесу. Якщо говорити про війну, батько УПА вважав, що для перемоги, потрібні солдати, які готові платити ціною власного життя за перемогу. Сини і дочки Батьківщини, що здатні боротися і вести за собою інших.

 Сьогодення віддзеркалює слова Євгена Коновальця – у нас є воїни, які борються за свою державу, воїни, що гинуть за її майбутнє. Сучасне покоління увібрало в себе ті вчення видатних українських революціонерів і почало формувати свою ідеологію, освоюючи слово «незалежність». Борець за самостійність, переконаний Євген Михайлович, повинен мати віру у свою справу, а щоб ця віра не хиталась, потрібно мати підтримку.

 Наша держава має бути забезпечена підтримкою, і якщо нам не готові допомагати інші, ми маємо допомогти собі самі. Українцям час консолідуватись і розробляти стратегію боротьби з ворогами. Час створювати власну ідеологію та забезпечувати себе ресурсами фахово підготовлених спеціалістів. Час використовувати досвід предків і не боятися бути незалежними.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]