Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.10.2015 22:26

Розставляємо вулики

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

19 жовтня 2015 року в приміщенні Мінагрополітики України відбулося перше засідання робочої групи з питань розвитку бджільництва.

Згідно наказу Мінагрополітики України від 30 липня2015 року "Про створення робочої групи Мінагрополітики України з питаньрозвитку бджільництва" створено відповідну робочу групу, основнимзавданням якої є вжиття вичерпних заходів спрямоване на оперативне реагуваннята вирішення питань, пов'язаних із розведенням, використанням та охороноюбджіл, виробництвом, заготівлею та переробкою продуктів бджільництва, створенняумов для підвищення продуктивності бджіл і сільськогосподарських культур,забезпечення гарантій дотримання прав та інтересів фізичних і юридичних осіб,які займаються бджільництвом.

19 жовтня 2015 року в приміщенні МінагрополітикиУкраїни відбулося перше засідання робочої групи з питань розвитку бджільництва.Враховуючи, що на сьогодні Україна успішно використовує надані тарифні квоти уповному обсязі, а також перспективи збільшення обсягів такої квоти в рамкахвиконання Угоди про асоціацію, засобами приведення національних стандартів, яківисуваються до меду та продуктів з меду, у відповідності до стандартів ЄС,виникла необхідність розробити відповідний проект нормативно-правового наказу,гармонізований із Директивою № 110/2001. Метою прийняття наказу є удосконаленнянормативно-правового регулювання питань, пов'язаних із виробництвом меду тавиробів з меду.

Мед - натуральна солодка речовина, що виробляєтьсямедоносними бджолами з нектару рослин або з секрецій живих частин рослин чивиділень комах, що живляться рослинами на живих їх частинах, які збираютьбджоли, перетворюють шляхом поєднання з власними особливими речовинами,відкладають, зневоднюють та залишають у стільниках для достигання. Головноюскладовою меду є вуглеводи, перш за все фруктоза і глюкоза, а також органічніта неорганічні кислоти, ферменти і мікроелементи. Мед не повинен міститисторонніх речовин, присмаків або запахів, які утворюються під впливом сторонніхелементів під час його переробки чи зберігання, та не повинен бути у початкубродіння, бути штучно змінений або нагрітий таким чином, що призведе дознищення натуральних ферментів. Мед за походженням поділяють на нектарний(квітковий) та падевий. За способом отримання розрізняють такі види меду:центрифужний, пресований, стільниковий, злитий, фільтрований

Під час збуту на ринку або використання в продуктах,що призначені для споживання людиною, мед не повинен містити жодних іншиххарчових інгредієнтів, зокрема харчових добавок чи інших включень, також маєвідповідати певним критеріям, встановленими законом.

Дохід від якого вдесятеро перевищує доходибезпосередньо від реалізації меду та інших продуктів бджільництва (муміє,маточне молочко, прополіс) несе основний заробіток бджолярам світу. Запиленняза допомогою бджолиних сімей — натуральний, якісний , безпечний  спосіб підвищення врожайностісільськогосподарської культур. Якщо проаналізувати в Україні лише одну бджолинусім'ю за період цвітіння, то  можназаробити $10–20 (західний ринок — до $150). Дотягнути світового рівняорганізації виробництва нашим медовим господарствам заважають ментальніустановки індивідуаліста, долати які поки ніхто не береться.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи