Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.06.2016 18:42

Прогнози з ринку нерухомості на 2016 рік

Начальник департаменту роботи з нерухомістю

“Попереджений – означає озброєний”. Цей вираз відповідає до більшості напрямків у сфері бізнесу і до ринку нерухомості також. Де плануються підвищення цін, а де зниження і чому, на ринку якої країни зупинити свій вибір, куди інвестувати гроші – на довгостр

“Попереджений – означає озброєний”. Цей вираз відповідає до більшості напрямків у сфері бізнесу і до ринку нерухомості також. Де плануються підвищення цін, а де зниження і чому, на ринку якої країни зупинити свій вибір, куди інвестувати гроші – на довгострокову або короткострокову перспективи ?! На всі ці питання простіше знайти відповіді, коли маєш поняття, який розвиток ринку нерухомості на наступний рік прогнозують експерти…

Болгарія – європейська країна і велика кількість іноземних інвестицій дає поштовх для постійного розвитку в усіх сферах діяльності. Вагома частина інвестицій спрямована у сферу нерухомості, що в свою чергу дає хороші перспективи.

За прогнозами – ринок нерухомості Болгарії буде рости і в 2016 році. Грає на руку болгарам економічна і політична нестабільність в Україні, конфліктні ситуації в Туреччині і Єгипті. Всі ці події спонукають інтерес у жителів перерахованих країн до відступаючих маневрів. Клієнти будівельних компаній все частіше розглядають пропозиції для постійного проживання, щоб у разі загострення ситуації в країні можна було спокійно взяти валізу і виїхати. Зацікавленість з боку росіян зростає, поляки і українці наступають їм на п’яти. На ринок нерухомості повертаються покупці з Британії. Укладаються угоди з жителями Ізраїлю, Греції, Німеччини та Румунії. Такий потік зацікавлених осіб штовхає великих забудовників на збільшення продажів і підвищення цін на нерухомість. Така перспектива відноситься до великих міст як Софія, Бургас, Варна. Одночасно з цим, запропоновані об’єкти на гірськолижних курортах не залишаться без уваги. Вони викликають інтерес у самих болгар і в іноземних покупців. Попит і зацікавленість в нерухомості на морському узбережжі залишиться на високому рівні.

Все відчутнішим буде інтерес до придбання житла з метою зберегти свій капітал. Інтерес до ринку нерухомості Болгарії зростає не тільки з боку місцевих, а й іноземних жителів. На сьогоднішній день помітно виникнення нових великих інвесторів. Основна частина угод з купівлі нерухомості в «Сонячній Пальмірі» проводяться з міжнародною участю. На основі даних, зібраних за останні місяці минулого року, деякі фонди з управління активами стали розглядати Болгарію як «платформу» для проведення ряду великих угод. Ми очікуємо, що довіра іноземних інвесторів до Болгарії зросте в рази, і тим самим збільшиться кількість інвестованого капіталу не тільки в 2016 році, але і в наступні роки також.

Підсумувавши, можна зробити висновок – ринок нерухомості різнобічний. Оцінюючи з боку покупця – позитивні тенденції на обличчя: зростання кількості будівельних компаній; збільшення вибору та попиту на будівельні об’єкти; підвищення рівня сервісу, якості побудованого; зниження вартості квадратних метрів; зростання доступності іпотечного кредитування. Дані тенденції дають надію на запуск механізмів доступного і надійного житла в найближчому майбутньому. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]