Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.02.2014 20:53

"Куля в лоб" української опозиції

Керівник Аналітичної групи ім. Григорія Сковороди

Хто буде зменшувати рейтинг Януковича? Лідер «Фронту», який боїться війни, керівник «УДАРу», що боїться вдарити, чи представник «Свободи», впевнений, що «нас всіх завтра посадять»???

Сьогоднішнятоп-новина про те, що «афганці» і Правий сектор нібито домовилися про перемир’яз міліцією, багато в чому симптоматична. Дозволю собі процитувати новинуповністю. Отже, цитую за «УНІАН»:

 

«Ветерани Афганістану та Правий сектор у п'ятницю,після виходу закону про амністію, домовилися з силовиками про звільненнязатриманих активістів.

Як повідомляє УНІАН, про це заявив представник"афганців" Олег Міхнюк на брифінгу в "Українському домі" вКиєві.

За його словами, переговори проводились з головоюСБУ Олександром Якименком та першим заступником міністра внутрішніх справВіктором Дубовиком.

"Останнім часом ведеться багато перемовин провведення в дію закону про амністію у зв'язку з тим, що політики і політичнісили, які вели перемовини, не переймаються долею тих людей, які знаходяться в ув'язненні.Люди, які знаходяться на барикадах, довірили нам (афганцям та "Правомусектору" - ред.) вести ці перемовини. У зв'язку з цим була зроблена заявапана Турчинова, яка збурила людей, і він не має права робити таких заяв",- наголосив Міхнюк.

Як відомо, Правий сектор і ветерани-афганцізаявили, що хочуть виступити третьою стороною у черговому раунді переговорівміж владою та опозицією з врегулювання суспільно-політичної кризи. Пізнішезаступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, щоне вважає за доцільне розширювати коло переговорників.

"У п'ятницю був перший раунд перемовин,відбулася наша зустріч з головою СБУ Олександром Якименком та першимзаступником міністра внутрішніх справ Віктором Дубовиком, де були досягнутідомовленості в першу чергу поставити так званий закон про амністію "зголови на ноги", була досягнута домовленість, що силовики в першу чергувідпускають ув'язнених людей", - розповів Міхнюк.

Ветеран розповів,після двох днів з першого туруперемовин звільнено 112 людей, 116 ще залишаються в СІЗО. В понеділок о 15.00має відбутися другий тур перемовин, до якого приєднаються представникиГенпрокуратури.

За його словами, сторони "домовилися про те,що вони передають нам уточнені списки усіх затриманих, які ми звіряємо зі штабамиЄвромайданів в областях, для уточнення конкретного числа арештантів. З нашогобоку те, що ми утримуємо перемир'я".

Афганці очікують, що усіх затриманих будутьзвільнять, умовно, до п'ятниці, 7 лютого.

Міхнюк стверджує, що, якщо звільнять усіх 228затриманих активістів, мітингувальники розблокують вулицю Грушевського тазвільнять приміщення КМДА, і попросять штаби Євромайданів в областях звільнитиадмінбудівлі.

Ще один ветеран Афганістану Микола Семеняка, якийтакож брав участь в переговорах, зазначив, що "у влади є бажання, щобситуація завершилася мирно. Ті, хто з нами ведуть перемовини, не бажаютькрові".

В той же час, представник Правого Сектору, АртемСкоропадський, заявив Українській правді, що не може коментувати хідпереговорів, але водночас запевнив, що ніяких остаточних домовленостей ще небуло досягнуто.

"Вони повинні звільнити тих, хто бувзатриманий за весь цей час. Тільки після цього буде якась розмова прозвільнення будівель", - підкреслив він».

Наразі,сталося те, що й мало статися: опозиція так і не змогла знайти підтримку вучасників протесту на Майдані. Вірніше — вона її навіть не шукала, асподівалася очолити протест, але цього не вийшло.

Водночас —підтримку знайшли позапарламентські сили, що набувають все більшоїпопулярності.

Як результат —як це не парадоксально, але ядерний електорат Януковича так і лишивсянезмінним. Тобто, Янукович НІЧОГО НЕ ВТРАТИВ.

Хто буде зменшуватийого рейтинг? Лідер «Фронту», який боїться війни, керівник «УДАРу», що «сцить»вдарити, чи представник «Свободи», впевнений, що «нас всіх завтра посадять»???

Всі бачили, яклюди протягом двох місяців просили опозиціонерів виробити бодай якийсь чіткийплан дій, зробити хоча б одну реальну справу, нарешті домовитися між собою івисунути єдиного лідера, висунути якусь чітку та реальну вимогу. Натомість все,що люди чули від опозиціонерів -- заклики "стояти до кінця" тазібратися на чергове "віче". Натомість оновлена команда Януковичазмогла втягнути опозиціонерів в переговори, відтягнувши від стимулюваннярадикальних сценаріїв. Так їм і треба.

Всі бачили, якАрсеній Яценюк назвав представників «Правого сектору» провокаторами. Потімдовго вибачався через це.

Всі бачилисьогоднішню новину: «Правий сектор» і «афганці» домовилися (нібито домовилися!)з владою ПОПРИ офіційну, «системну» опозицію.

Я не ВольфМессинг і не Ванга, щоб прогнозувати: якщо «Правий сектор» й інші подібніоб’єднання підуть у «велику пролітику», «Свобода» та інші «офіційноправорадикальні сили» тупо самознищаться. Не буде їх на політичній мапі країни.Це, до речі, стосується, не тільки їх, але й інших «ліберал-демократів»,здатних отримати «кулю в лоб» тільки перед камерами на Майдані. Й те — лише насловах.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи