Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.08.2020 11:34

Омніканальність на книжковому ринку вже відбулася

Генеральний директор видавництва "Ранок"

У продовження циклу блогів на тему сучасних книжкових трендів

 Паперова книжка на фоні зростання популярності електронного й аудіоформатів не зникне, але стане більш ґрунтовною. Розширення форматів не заміна, а причина розширення каналів доставки контенту. Читач має право обирати для себе зручніший. За останнє десятиліття істотно змінився формат придбання книги, покращилася культура книговидання й до невпізнання змінилися полиці.

 Сьогодні з'явилося багато цікавих  молодих авторів. Цифровізація надала письменникам нові можливості, але й підняла планку якості. Навіть у кризових умовах через розширення каналів продажів полиці інтернет-магазинів ростуть та доносять асортимент до цільових груп. Визначальною тенденцією останнього десятиліття стало зростання самвидаву, що забезпечується цифровими платформами й технологіями.

 За бажанням, автори можуть швидко й легко опублікувати книгу в найбільшому у світі онлайн-магазині без сторонньої допомоги. Без будь-якої участі в забезпеченні якості автори пишуть книги, продають їх на Amazon, і навіть пропонують друковані копії з послугами друку на вимогу. Подібні платформи допомагають письменникам здобути незалежність від декількох величезних видавничих компаній, які десятиліттями тримали їх під контролем.

 Автори усвідомлюють, що вони можуть використовувати ті ж ресурси й талант, на які спираються великі видавці, щоб публікувати бестселери, виключаючи посередників і зберігаючи незалежність. Водночас, заробляючи собі репутацію, вони повертаються до видавців та диктують свої умови.

А видавці, маючи справу з молодими, талановитими письменниками вже не купують кота в мішку, адже можуть побачити фідбек від читацької аудиторії та прогнозувати перспективи співпраці. Омніканальність – ефективне поєднання каналів комунікації для письменників та механізмів просування їх творів вже відбулася. Отже, шановні колеги – сміливіше підписуйте угоди з новим поколінням літераторів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]