Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.11.2022 13:03

Системне бачення розвитку України невід’ємне від логістики

Президент Асоціації міжнародних експедиторів України

Попри складнощі, блекаути та невизначеність, українська логістика продовжує активно працювати, роблячи свій внесок у майбутню перемогу. Однак є фактори, які перешкоджають її розвитку.

Що заважає розвивати українську логістику сьогодні

Щоразу вітчизняна логістика стикається з проблемними питаннями у своєму функціонуванні. І всі ці питання об’єднує ряд спільних проблем. А саме:

* відсутність системного підходу на управлінському рівні;

* бюрократія;

* чиновницьке свавілля;

У нашій державі, на превеликий жаль, вирішення проблем здебільшого відбувається шляхом «гасіння пожеж», а не стратегічного планування та формування чітких критеріїв оцінки у досягненні цілей.

Увесь світ переходить на мультимодальні перевезення, однак наш Уряд планує розвиток різних видів транспорту по-окремості. Попри те, що закон «Про мультимодальні перевезення» таки прийнято, його текст свідчить про повне нерозуміння законодавцями цього виду перевезень. Це лиш один приклад. Для наочності варто ще згадати митницю. Десятиліттями плани для реформування митниці залишаються лише планами. І до війни нам було над чим працювати, а зараз – тим більш.

Стратегічне бачення та фокус уваги на перемозі

Незважаючи на війну, зараз – саме час мислити категоріями майбутнього відновлення нашої держави. Як скористатися тенденцією втечі бізнесу з Китаю та можливістю скорочення ланцюгів постачань до Центральної та Східної Європи? Як зробити Україну промисловим та логістичним хабом Європи? Вочевидь, варто починати з того, аби міняти стратегію в державному підході до логістики.

А більш детально про це можна подивитися у відеоблозі «ШоПочьом»: 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]