Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.08.2022 11:50

Чергові позитивні зміни до Постанови 169. Ремонтуємо укриття прямими договорами

Координатор з моніторингу медичних закупівель

Чергові позитивні зміни до Постанови 169. Ремонтуємо та облаштовуємо укриття прямими договорами і публікуємо всю інформацію після завершення ВС.

Сьогодні 10.08.2022 набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 02.08.2022 № 874 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 169».

Внесені зміни передбачають розширення переліку виключень, за яких придбання товарів, робіт і послуг вартістю 50 000 грн та вище, може здійснюватися без застосування порядку проведення спрощених закупівель та/або електронного каталогу, а саме: якщо публічні закупівлі товарів, робіт і послуг здійснюються для:

- проведення заходів із мобілізації та цивільного захисту;

- будівництва, реконструкції, капітального ремонту та облаштування місць проживання внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб;

- будівництва, реконструкції, капітального ремонту та облаштування захисних споруд цивільного захисту, у тому числі подвійного призначення, найпростіших споруд, укриттів;

- підготовки до проведення опалювального сезону.”.

Таким чином, у замовників відпало одне із критичних питань ‑  як провести закупівлю ремонту та облаштування укриття, як в стислі строки підготувати все необхідне для прийому тимчасово переміщених / евакуйованих осіб і чи є інформація про такі закупівлі вразливою. Відповідь надана –  такі закупівлі можна проводити без застосування електронної системи закупівель та оприлюднювати договір вже після завершення воєнного стану!

Також звертаю увагу, що під виняток підпадає і закупівля обладнання для укриттів та для місць перебування ТПО /евакуйованих осіб.

Крім того, все необхідне для підготовки до опалювального сезону теж є винятком відповідно до Постанови № 169.

Отже, проведення найактуальніших для замовників закупівель станом на зараз істотно спрощено, крім того, відповідні зміни до Постанови Кабінету Міністрів України № 590 від 09.06.2021 вже внесено, а відтак задача замовника ‑  вказувати предмет договору так, щоб він якнайповніше відповідав формулюванню Постанови № 590.

Крім того, внесено зміни до підпункту 5-1 пункту 1 – відтепер не тільки військові адміністрації під час закупівлі засобів індивідуального захисту можуть здійснювати попередню оплату на строк та у розмірах, визначених у договорах про закупівлю товарів і послуг, а також і сільські, селищні, міські ради, їх виконавчі органи.

Слава Україні! Вдалих всім закупівель!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]