Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.12.2021 16:07

Проектування та встановлення систем постачання медичних газів відтепер спрощена закупівля

Координатор з моніторингу медичних закупівель

Набули чинності чергові зміни до Закону України «Про публічні закупівлі»

Четвертого грудня на сайті газети «Голос України» оприлюднено Закон України 1901-ІХ ««Про внесення зміни до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Закон 1901-ІХ набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто з 05.12.2021.

Відтепер абзац четвертий пункту 3-1 Прикінцевих положень Закону України «Про публічні закупівлі» викладено у наступній редакції:

«Установити, що на період дії встановленого Кабінетом Міністрів України карантину, відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», закупівля товарів (крім лікарських засобів, вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів, розхідних матеріалів для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та медичних виробів для вакцинації від COVID-19, медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19, систем постачання медичних газів), робіт та послуг, пов’язаних з проектуванням та встановленням систем постачання медичних газів (у тому числі кисневих станцій, кріогенних ємностей, мереж централізованого киснепостачання та їх складових), а також інших послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), здійснюється в порядку, встановленому цим Законом для спрощених закупівель».

Отже, роботи, пов’язані із проектуванням та встановленням систем постачання медичних газів вже можна закупити із застосуванням спрощеної закупівлі без обмеження очікуваної вартості.

Крім того, в формулюванні Закону 1901-ІХ міститься необхідне визначення того, що саме є системою постачання медичних газів  ‑ у тому числі кисневих станцій, кріогенних ємностей, мереж централізованого киснепостачання та їх складових.

Тобто, до системи постачання медичних газів відносяться кисневі станції, кріогенні ємності, мережі централізованого киснепостачання та їх складові. І головне, цей перелік не є вичерпним.

Таким чином, замовники отримали можливість якнайшвидше провести закупівлю робіт та послуг з проектування та монтажу систем постачання медичних газів для вирішення проблеми із забезпеченням медичних закладів киснем.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи