Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.04.2021 10:25

Кабмін бореться із кисневим голодуванням!

Координатор з моніторингу медичних закупівель

Оновлено "коронавірусні" Переліки

Переліки, що затверджені Постановами Кабінету Міністрів України № 225 та № 224 від 20.03.2020 зазнали чергових змін. Зміни внесені Постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2021№ 343. Документ набув чинності вчора 15.04.2021.

Що ж нового для замовників?

Відредаговано розділ «Розхідні матеріали для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та медичні вироби для вакцинації від COVID-19», а саме:

1) позиції

Кисень медичний газоподібний, в балонах

Кисень медичний газоподібний

замінити такими позиціями

Кисень газоподібний, в балонах для кисневої підтримки пацієнтів

Кисень газоподібний для кисневої підтримки пацієнтів

2) позицію

Кисень медичний рідкий

замінити такою позицією

Кисень рідкий для кисневої підтримки пацієнтів

Інакше кажучи, замість «медичного» кисню заклади для допомоги хворим на COVID-19 можуть купувати «кисень газоподібний та рідкий для кисневої підтримки пацієнтів». 

Ці зміни стосуються обох Переліків, 224 та 225.

А тепер про внесення змін, які стосуються виключно  Переліку 224, і їх теж ніяк не можна залишити поза увагою.

Зміни внесені Постановою Кабінету Міністрів України від 07.04.2021 № 336, стосуються розділу, в якому йдеться про засоби індивідуального захисту.

Назва підрозділу отримала одну зірочку – «Засоби індивідуального захисту*», яка означає, що «Підрозділ зазначається для звільнення від оподаткування податком на додану вартість лише для операцій з постачання на митній території України».

Тобто, операції з постачання товарів, які включені до даного розділу, звільняються від оподаткування ПДВ, як і раніше. Але операції з імпорту (ввезення таких товарів на митну територію України) від оподаткування ПДВ не звільняються. Звісно, подальше постачання таких товарів також здійснюється без ПДВ.

Оскільки одну зірочку отримала назва підрозділу, відтепер позиції «Медична маска», а також «Халат ізоляційний медичний одноразовий» та «Костюм біологічного захисту/комбінезон» отримали по додатковій зірочці і відтепер позначаються ** та *** відповідно.

Але зміст залишився таким як і раніше:–

До позиції «медична маска» додається документ про відповідність ДСТУ EN 14683:2014 та/або EN 14683:2005.

До позицій «Халат ізоляційний медичний одноразовий» та «Костюм біологічного захисту/комбінезон» додається документ про відповідність ДСТУ EN 14126:2008 та/або EN 14126:2003

Закупівлі за Переліками триватимуть і далі, на жаль. Уважно читаймо нормативні документи!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]