Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.01.2022 11:47

На сайті Мінагрополітики – новий дашборд "Державна підтримка"

Ексзаступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифровизації

Дашборд "Державна підтримка" інформує про всі фінансові виплати та можливості, які стосуються державної допомоги.

Він вже доступний на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Тепер будь-хто може детально ознайомитися з усіма напрямами держпідтримки і до кінцевого бенефіціара побачити, хто цю фінансову допомогу отримав. Тобто інформація публічна і охоплює три останні роки.  Її можна фільтрувати за програмами, за регіонами. Крім того, ми опублікували дані про кількість отримувачів – юридичних осіб. Є інформація і в картографічному вигляді. А сортування інформації дозволяє нам в динаміці бачити лідерів або ж тих, хто відстає в одержанні держпідтримки. Загалом панель є простою у користуванні.

На дашборді є підсумкова інформація – топ 30 отримувачів, які роблять найбільший внесок в розбудову, створюють робочі місця, сплачують податки.

Цей інструмент буде корисний і для аналітичних цілей, оскільки ми можемо бачити, які тренди, галузі чи підгалузі потребують більшої підтримки.

Найважливішою ціллю для Мінагрополітики, в контексті цифровізації, є запровадження можливостей подачі заявок на державну підтримку онлайн, через механізм роботи з державним аграрним реєстром (ДАР).

Програмне забезпечення для його функціонування вже розроблено. Зараз ми займаємося технічною прийомкою програмного забезпечення і сподіваємося, що вже з 2022 року зможемо запустити цей механізм.

ДАР інформуватиме сільгоспвиробників, що відповідно до їхньої господарської діяльності вони можуть розраховувати на певну державну підтримку і звертатися через онлайн-механізм за нею.

Також механізм дозволить використовувати кошти програм підтримки сповна і уникати ситуацій, коли якась із програм була не реалізована. Оскільки сама інформуватиме аграріїв про їхню можливість отримати підтримку по напряму, який їм підходить.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]