Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.01.2023 15:44

Прикордонники затримали з підробленими документами

Чоловік вирішив скористатися послугами шахраїв для виїзду за кордон, де в результаті був затриманий працівниками прикордонслужби за підробку документів – детальніше у матеріалі.

Вартість незаконного виїзду за кордон коштує від 4 000 до 10 000 USD, проте не кожний чоловік прораховує наслідки даної угоди "на словах". Чоловік, вирішив скористатися послугами незнайомих осіб щодо виїзду за кордон, де аферисти запропонували наступні умови.

Оплата 8 000 USD на картку фізичної особи, де протягом доби, шахраї направлять на адресу проживання людини — Витяг із бази військкомату, про те, що людина знята з обліку і визнана непридатною відповідно до встановлених вимог чинного законодавства. Отримавши документи, зрозуміло, людина радіє і пакує валізи, щоб найближчим часом виїхати за кордон.

Начебто все гарно та досить чітко, проте юридично не обізнана людина (таких на жаль більшість) повинна розуміти, що надрукувати документи, в яких надруковано - непридатний до військової служби та знятий з обліку, не є проблемою, як і не є проблема поставити печатку військкомату.

І тут читач повноцінно ставить наступні питання до автора.

А що далі було з людиною?

Які наслідки для неї будуть?

Які санкції передбачені за підробку документів?

Та хто залучений у схемі виїзду за кордон?

Ось тут і починається цікавий трилер, на жаль читати зараз на багато краще, ніж бути "в капцях людини", яка опинилась у скрутній ситуації.

Дзвінок дружині в Польщу:"люба моя, скоро до вас приїду і побачу своїх дітей".

Зокрема, однією з умов угоди був цікавий пункт!

Перед перетинанням пункту пропуску - Ягодин, чоловік зобов'язаний здійснити дзвінок за 30 хвилин шахраям і попередити, що він на місці. Звісно, працівники прикордонної служби його пропустять, бо вони також отримали хабаря.

Проходячи контроль у пункті пропуску, на жаль уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону відмовила громадянину у перетинанні державного кордону, про що винесла обґрунтоване письмове рішення із зазначенням причин відмови.

У випадку чоловіка — це затримання.

Підроблені, недійсні паспортні документи або такі, що належать іншим особам, або використовуються для вчинення кримінального чи адміністративного правопорушення тимчасово затримуються або вилучаються уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону.

Зокрема, після прийняття рішення уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону про відмову громадянину у перетинанні державного кордону тимчасово затримані чи вилучені паспортні документи надсилаються відповідному правоохоронному органу або органу, який їх видав.

Відповідальність за підробку документів. Передбачає Стаття 358. Кримінального кодексу України. Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів - караються штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

І тут з'являються одразу працівники поліції, одразу після виникнення конфлікту, що дає розуміння простій людині, що тут "підстава і його розвели на гроші".

Пройшовши з працівниками поліції в іншу кімнату, почався психологічний тиск і досить тривала, проте напружена розмова, де чоловік намагався доказувати протилежне тому, в чому його звинувачували.

Однак, дана тактика була не вірною, оскільки в базі ДПС України, є уся достовірна інформація щодо кожного громадянина України.

А загалом – ретельно рекомендую читати і перевіряти інформацію, щоб не потрапити у пастку аферистів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]