Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.03.2020 20:18

Як отримати довідку про доходи не виходячи з дому: покрокова інструкція

Я вп'яте приходжу отримувати документ - У мене весь час чогось немає. Ксерокопії, довідки - розпалюються нерви- Я прийшов раніше, але знову не перший.

Оформлення довідки про доходи — насправді проста і швидка процедура, особливо, якщо ви колись або вже стикалися з її оформленням або якщо є знайомі, які можуть допомогти і пояснити, як і де її можна оформити. Це документ встановленого зразка, в якому вказується сума доходів конкретного громадянина за певний період. Доходи вказуватися тільки офіційні, тому додаткові не включається. Для чого може знадобитися документ:

Довідка про доходи для візи потрібно при оформленні візи, коли потрібно обґрунтувати свій заробіток для виїзду в конкретну державу і представити дані документи в консульство;

Довідка про доходи для субсидії важлива для встановлення факту, що дає право на отримання субсидії.

Довідка про доходи для кредиту потрібно в більшості випадків, коли банк хоче перевірити інформацію про заробіток клієнта, на підставі якої і прийняти рішення по заявці;

Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, форма № 1ДФ;

Податкової декларації платника єдиного податку фізичної особи — підприємця;

Податкової декларації про майновий стан і доходи.

Фізична особа може відправити запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді виключно для отримання інформації про себе.

Покрокова фото — інструкція знаходиться ось тут.

Для того, щоб задекларувати доходи за минулий рік або подати декларацію в органи соціального захисту для отримання житлових субсидій, фізичній особі знадобиться довідка про доходи. Якщо така фізична особа має електронний ключ, отримати довідку можна онлайн через електронний кабінет платника податків.

1. Зайдіть на головну сторінку Електронного кабінету платника податків через https://tax.gov.ua/» веб-портал ДПС

або за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/

2. Увійдіть до електронного кабінету за допомогою електронного ключа.

3. Натисніть кнопку «Увійти». Якщо ключ дійсний, на екрані з'явиться напис «Ключ успішно завантажено».

4. В розділі «ЕК громадян» оберіть «Запит про суми виплачених доходів» та натисніть кнопку «Створити».

5. Заповніть реквізити у формі та натисніть кнопку «Зберегти» у лівому верхньому кутку.

6. Натисніть кнопки «Підписати» та «Відправити». Запит відобразиться у каталозі відправлених документів в розділі «Вхідні/вихідні документи».

7. За результатами обробки Запиту до особистого електронного кабінету платника податків надходить повідомлення «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів…», яке можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» розділу «Вхідні/вихідні документи». Цю відповідь можна скачати або роздрукувати.

Слід зазначити, що фізичні особи — платники податків, які отримали паспорт нового зразка, де вказано лише номер паспорта (серія відсутня), при заповненні поля «Реквізити паспортного документа» Запиту зазначають лише номер паспорта.

Після заповнення необхідно натиснути «Підписати та надіслати» або «Зберегти чернетку» та «Підписати та надіслати». Якщо при заповненні Запиту були допущені помилки або не заповнено всі обов’язкові реквізити, система напише «Помилка», та виділить рожевим кольором відповідні поля. Необхідно виправити помилки та знову натиснути «Підписати та надіслати». Процедура підпису така ж сама, як і процедура входу в особистий кабінет. Далі система запропонує обрати спосіб отримання інформації. Наприклад: «Електронний кабінет».

Хочу звернути увагу, що запит формується фізичними особами — платниками податків з використанням електронного цифрового підпису фізичної особи, що сертифікований у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів (далі — АЦСК).

При цьому ознайомитись з порядком отримання відомостей про доходи за допомогою «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності» можна на офіційному веб-порталі ДФС за посиланням: Головна/Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді.

Відправлений Запит можна переглянути у розділі «Вхідні/вихідні документи» в приватній частині особистого кабінету. Після обробки Запиту до особистого Електронного кабінету надходить повідомлення (відповідь на Запит). Натиснувши на це повідомлення відкривається інформація про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків, яка замовлялася. Інформацію можна переглянути, зберегти або надрукувати.

Чи можна підробити документ?

У метро або на зупинках можна часто побачити оголошення з вмістом «Якщо потрібна довідка про доходи в банк, звертайтеся!». Але підробити довідку неможливо, так як вона в будь-якому випадку буде перевірятися. Тому, коли терміново потрібні документи, наприклад, на візу, купити довідку про доходи для візи не рекомендується. Тільки даремно витратите час, гроші і нерви. А за підробку документів передбачена кримінальна відповідальність.

Я в пятый раз прихожу получать документ -
У меня всё время чего-нибудь нет.
Ксерокопии, справки — накаляются нервы-
Я пришёл пораньше, но снова не первый.
Длинная очередь усталых людей...
Все постепенно становятся злей:
Каждый думал потратить пару минут,
Но, глядя в 
часы, все матерятся и ждут.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]