Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.03.2023 12:24

Хто і скільки заробляє в нових антикорупційних органах?

Український правознавець, доктор юридичних наук, професор

З поміж всіх інформаційних тверджень задля встановлення об’єктивної інформаційної картини завжди потрібно встановити істину – причому така істина має гуртуватися на об’єктивності та незалежності.

Актуальним є те, що на сьогоднішній день в українському інформаційному просторі відбувається нарощування темпів актуалізації питання щодо доцільності функціонування АРМА (створеного як однією із умов членства України в сім’ї ЄС), що є складовим механізму реалізації антикорупційної політики в Україні та відомого своїми досягненнями (як приклад за 2022 рік):

1,2 мільярда гривень перераховано на оборону;

продано арештоване майно майже на 1 мільярд гривень;

забезпечено збереження арештованих активів загальною вартістю близько 7,2 мільярда гривень (оплата праці; охорона; комунальне обслуговування, податки перераховувалися до вітчизняних бюджетів всіх рівнів і т. ін.).

Найближчим часом сподіваюся побачити перший міжнародний кейс – «яхту Медведчука».

Більше того маніпулювання інформацією задля загального результату і підготовки інформаційного підґрунтя причино-наслідковим зв’язком якого має стати питання доцільності існування АРМА відбувається також із відомостями оплати праці персоналу АРМА. Тому якщо порівнювати оплату праці всіх новоутворених органів влади, які є складовими реалізації антикорупційної політики то доцільно застосувати метод порівняння та продемонструвати посадові оклади працівників АРМА та оклади працівників Національного антикорупційне бюро України, Державного бюро розслідувань, Бюро економічної безпеки України, Національного агентства з питань запобігання корупції, станом на 2022 рік:

Посадовий оклад Голови АРМА

(без урахування передбачених законодавством доплат)

Посадовий оклад Директора НАБУ

(без урахування передбачених законодавством доплат)

Посадовий оклад Директора ДБР

(без урахування передбачених законодавством доплат)

Посадовий оклад Заступника Директора БЕБ

(без урахування передбачених законодавством доплат)

Посадовий оклад Голови НАЗК

(без урахування передбачених законодавством доплат)

25 224 грн

124 050 грн

63 060 грн

60 958 грн

99 240 грн

Посадовий оклад головного спеціаліста АРМА2022 році без урахування передбачених законодавством доплат)

Посадовий оклад головного спеціаліста НАБУ2022 році без урахування передбачених законодавством доплат)

Посадовий оклад головного спеціаліста ДБР2022 році без урахування передбачених законодавством доплат)

Посадовий оклад головного спеціаліста БЕБ 2022 році без урахування передбачених законодавством доплат)

Посадовий оклад головного спеціаліста НАЗК2022 році без урахування передбачених законодавством доплат)

14 714 грн

34 500 грн

34 500 грн

33 900 грн

23 000 грн

На додачу, хочеться нагадати, що одним із діючих членів Кабінету Міністрів України неодноразово наголошувалося на дурості сподіватися на чесність державних службовців, які в своїй діяльності під час реалізації виконавчих проваджень мають справу із майновими комплексами (аналогічні комплекси перебувають в сфері роботи АРМА) вартістю на мільярди гривень та отримують при цьому мінімальний розмір оплати праці.

Позитивним в цих маніпулятивних діях щодо АРМА на мою думку є те, що:

персонал АРМА розраховує тільки на власну зарплатню, що по суті розуміють та підтверджують ті ж самі маніпулятори, які в пошуках камінців для створення негативного інформаційного середовища для АРМА хочуть ухопитися хоч за щось;

китайські трактати (мудрості або хитрощі щодо штучного створення оманливого інформаційного середовища) вивчаються в нашому суспільстві, що є виконанням заповіту «Чужого научайтеся та й свого не цурайтеся…».

Додатково анонсуємо, що наступного тижня буде проведено макроаналіз ефективності діяльності АРМА – результати якого будуть висвітлені на загал.

Все буде Україна!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]