Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.07.2017 17:03

Як покращити бали незалежного зовнішнього оцінювання

Екскерівник Головного територіального управління юстиції у м.Києві

Право на освіту – це важливе право, яке закріплюється в Конституції України. Ви маєте право на безкоштовну вищу освіту. Хтось може за контрактом вступити, але держава зобов’язана надавати вам це право. І через вступ за незалежним зовнішнім оцінюванням воно


 Ця інформація може бути корисною як тим, хтоцьогоріч здає ЗНО, так і нинішнім школярам, які вже починають підготовку довступу 2018 року. 
  
 Золоті медалі під час вступної кампанії більшене мають особливої ваги. Абітурієнтам слід більше звертати увагу на участь уміжнародних олімпіадах, Малій академії наук, коли можете займатися науковоюдіяльністю. 
  
 Участь в олімпіадах та призові місцявраховуються саме у тому році, коли ви здаєте зовнішнє незалежне оцінювання.Також якщо олімпіада з фізики, то бали будуть враховуватися з фізики,гуманітарна наука – так само в гуманітарному предметі, який є у зовнішньомунезалежному оцінюванні. Кількість балів за такого роду досягнення доситьзначна. Якщо це олімпіади, то 50, 40, 30 балів за перші три призові місцявідповідно. І за це варто поборотися. 
  
Всі нагороди, які виотримували до 11-го класу не враховуються. Однак Міністерство освітипередбачає, що цей досвід приймальна комісія може вважати перевагою. Ті люди,які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання, подали відомості про свої досягненняу конкурсах, потрапляють у рейтинг. І за цією позицією ви потрапляєте допевного вищого навчального закладу. 
  
 Я бажаю, щоб вступна кампанія пройшла успішнодля кожного абітурієнта. Щоб вступили у той вищий навчальний заклад, який вихочете. 

Право особина вищу освіту передбачене статтею53 Конституції Українита статтею 4 Закону України «Про вищу освіту». 

  Слід також зазначити, що за наказом Міністерства освіти, зареєстрованого в Міністерстві юстиції, 7 липня набули чинності зміни до умов прийому на навчання у вищі навчальні заклади України у 2017 році, які відміняють мінімальний поріг у 150 балів з конкурсних предметів на медичні спеціальності. В умовах прийому з кожного конкурсного предмета для окремих спеціальностей галузі знань «охорона здоров'я» більше немає норми щодо мінімальної кількості балів.

ТлумаченняКонституції також є в рішенні Конституційного суду України про доступність і безоплатність освіти: «Забезпечення державою безоплатності вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах необхідно розглядатив контексті гарантованого Основним Законом України правана освіту та доступу громадянУкраїни до її здобуття в цихнавчальних закладах на конкурсній основі».

А для тих, хто передумав вступати на навчання у цьому навчальному році або з певних причин не подав документи до вищих навчальних закладів, результати ЗНО діють впродовж трьох років. Тобто подавати документи до приймальних комісій ви зможете востаннє у 2019-му році. Пізніше – доведеться знову брати участь у незалежному оцінюванні.  
Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи