Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.05.2021 10:29

Нова лікарня як "магніт" Луганщини

Ексголова Луганської ОДА та ВЦА

Нова лікарня – це символ змін для громадян з іншого боку лінії розмежування. Чимало людей залишилися там через прив'язку до луганської лікарні. Україна мусить запропонувати їм альтернативу.

Будь-який регіон приваблює «магнітами» - перспективними об'єктами, що привертають увагу країни або значної її частини. У Луганській області таких «магнітів» декілька. Ключовий із них – проект багатопрофільної лікарні в Сєвєродонецьку.

З 2014-го обласна лікарня перебуває на неконтрольованій Україною території. З нашого боку деякі її відділення розмістили у малопристосованих приміщеннях. Тому такий стан не дозволяє говорити про наявність в регіоні якісної медицини. Фактично вже сім років жителі Луганщини позбавлені вузькоспеціалізованої медичної допомоги.

Розраховуємо ближчим часом зрушити ситуацію із глухого кута. Обласна влада підписала меморандум із австрійською стороною, а також – угоду з Дойчебанком на будівництво цього об'єкта. Якщо узгодимо з Мінфіном питання держгарантій, то в найближчі роки відкриємо класну лікарню із новітнім європейським обладнанням.

Бачу її найважливішим інфраструктурним об'єктом області. Драйвером соціального розвитку. Там захочуть працювати лікарі з інших регіонів. Хоча би для отримання практики. А значить – зможемо залучати якісних медиків. Ті у свою чергу фахово підтягнуть наших місцевих інтернів.

Лікарня створить значну кількість робочих місць. І - сприятиме розвитку супутніх секторів – аптек, виробництв медикаментів, послуг із закупівель та обслуговування устаткування. Всі учасники цієї економічної площини – потенційні клієнти ринку житла, сервісів і продуктів. Таким чином територія отримає сотні мільйонів гривень надходжень за рахунок інвестицій, податків і відрахувань.

Сєвєродонецьк із часом претендуватиме на роль міжрегіонального медичного центру. Адже проект передбачає придбання новітнього обладнання, якого може не бути в діючих обласних лікарнях.

Наприклад, у проекті передбачено сучасне онкологічне відділення. Тільки на цих послугах для пацієнтів з інших регіонів лікарня може наблизитися до собівартості утримання.

Нова лікарня – це політичний символ змін для наших громадян з іншого боку лінії розмежування. Чимало людей залишилися там через прив'язку до луганської лікарні. Україна поки не запропонувала їм альтернативу.

Важливо, аби люди бачили, як змінюється на краще життя на контрольованій Україною території. У той час як там – дорізають на метал заводи. Лікарня повинна стати вітриною нової успішної України.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]