Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.11.2022 17:45

Міжнародне структурування українського бізнесу

Адвокат, директор Derchuk & DWP Law Firm

Про які правила варто знати, щоб не наробити помилок?

Агресія російської федерації проти України створила надзвичайні, невідворотні та об’єктивні обставини, які унеможливлюють чи ускладнюють виконання своїх обов’язків за договорами. 

Це змушує власників переглянути свої бізнес–структури, як з точки зору бізнес–процесів, так і щодо побудови корпоративної структури власності.

Вести операційний бізнес в Україні зараз не надто безпечно. Тому компанії вимушені шукати порятунок для збереження бізнес-активності в резиденціях інших країн.

Я підібрав ключові правила, про які варто пам’ятати при міжнародному структуруванні та відкритті нових іноземних підрозділів вашого бізнесу. 

1. Правило підтвердження дійсності створеного суб’єкта господарювання (substance). 

Юридична особа повинна бути належним чином ідентифікована та верифікована, мати належні засоби для ведення бізнесу відповідної спрямованості.  

2. Правило реальності бізнес-процесів.

Організація господарських відносин повинна бути логічно зрозуміла і відповідати меті ведення бізнесу.  

3. Правила оподаткування.

Обов’язково враховуйте положення міжнародних Конвенцій щодо уникнення від подвійного оподаткування. Беріть до уваги не тільки операції щодо операційного бізнесу, але й оподаткування доходів кінцевих бенефіціарних власників. 

Резидентний статус Кінцевого бенефіціарного власника має значення. Умови сьогодення вимагають по новому поглянути на такі категорії, як «центр особистих або економічних інтересів». 

4. Баланс можливостей

Це правило означає здатність забезпечити ведення операційної діяльності в країні, де знаходиться компанія. Забезпечення ресурсами повинно відповідати витратам і відповідати конкурентоздатності ваших товарів і послуг.

Ведіть ваш міжнародний бізнес відповідально!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]