Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.09.2016 13:42

Розпочалася огульна критика проекту державного бюджету

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Абсурдність спроб окремих політиків дискредитувати проект бюджету на 2017 рік полягає в тому, що для цього вони використовують абсолютно нічим не підкріплені аргументи.

Вчора офіційно був оприлюднений проект бюджету на 2017 рік. Як і очікувалося, основні фінансові вливання будуть спрямовані на оборону, дороги, агропромисловий комплекс, енергетичну інфраструктуру і різного роду заходи в соціальній сфері. Даний документ також передбачає цілком збалансоване обслуговування державного боргу, як внутрішнього, так і зовнішнього. Загалом, варто зазначити, що проект є адекватним сучасним українським реаліям і закладає доволі помірковані цифри.

Зрозуміло, що цей документ не є остаточним і потребує детального розгляду та обговорення задля роз’яснення та узгодження різного роду моментів. Одразу можна навести приклад щодо статті 11, яка безпосередньо стосується запропонованого мною та рядом моїх колег проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі» (реєстраційний номер 4014а).

Але замість конструктивної дискусії можна спостерігати поступове розхитування ситуації навколо майбутнього бюджету. Зрозуміло, що такий процес варто було очікувати, оскільки він мав місце й до оприлюднення вище зазначеного документу. На перший погляд, це відображає нормальний стан справ і свідчить про суто демократичну природу даного явища. Проте якщо поглянути на його зміст, то можна чітко прослідкувати прагнення окремих політиків маніпулювати суспільною свідомістю. Фактично зараз відбувається не стільки конструктивна критика проекту державного бюджету на 2017 рік, скільки «розкручуються» теми спрямовані на його повну дискредитацію. Відповідно, такі дії лише призведуть до того, що в черговий раз розгляд вище зазначеного документу буде затягуватися.

Загалом абсурдність спроб окремих політиків дискредитувати проект бюджету на 2017 рік полягає в тому, що для цього вони використовують абсолютно нічим не підкріплені аргументи. У даному випадку вже традиційними стали теми стосовно того, що новий державний кошторис призведе до зниження рівня життя та не передбачає подальшої децентралізації влади. Хоча, якщо поглянути на опублікований документ, можна спостерігати абсолютно іншу ситуацію. Тому, на превеликий жаль, при обговоренні такого важливого нормативно-правового акту як проект державного бюджету на 2017 рік, деякі особи в черговий раз вдаються до відвертого популізму, переслідуючи власні корисливі мотиви і не розуміючи, що в такий спосіб вони свідомо шкодять Україні.

Теги: бюджет
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]