Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.05.2016 13:40

Пропаганда не програє

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Російські телеглядачі віддали українській учасниці Євробачення високий бал – 10 із 12 можливих. І хоча, звісно, це не надто промовистий факт, однак він дає надію на те, що деяка частина росіян ще зберігає частковий імунітет від агресивної інформаційної пол

Добре пам’ятаю, як ще до відкритого україно-російського конфлікту росіяни реагували на перемогу Володимира Кличка в боксерському поєдинку з Олександром Повєткіним. Тоді, незважаючи на поразку російського спортсмена, політики, зірки шоу-бізнесу і пересічні громадяни РФ зчинили справжній ґвалт довкола програшу співвітчизника, критикуючи українського чемпіона і називаючи його перемогу несправедливою, хоча вона й була явною і незаперечною.

Ця ж ситуація повторюється сьогодні, коли тріумф української співачки на Євробаченні викликає масову істерію в Росії, де всі, як один, говорять про політичну перемогу Джамали та вдаються до конспірологічних пояснень її успіху, мовляв, це все зрежисовано Держдепом США.

Така лінія поведінки характерна для режимів, які культивують атмосферу ксенофобії і нетерпимості в суспільстві, манію величі і шовіністські настрої серед громадян. Відповідні установки не запрограмовані на поразку, вони ніколи не програють. Свої ж фактичні програші вони пояснюють нечесністю виграшів переможців. Ця орієнтація прослідковується абсолютно в усьому – від політики до мистецтва, і найголовніше, глибоко вкорінюється у масову свідомість на десятки років.

Але не все так безнадійно. Російські телеглядачі віддали українській учасниці Євробачення високий бал – 10 із 12 можливих. І хоча, звісно, це не надто промовистий факт, однак він дає надію на те, що деяка частина росіян ще зберігає частковий імунітет від агресивної інформаційної політики Кремля. Насправді, не здатні визнавати свої помилки і поразки не люди, а хибні ідеї. Не вміють програвати не росіяни, а російська пропаганда. Її, на відміну від звичайних громадян, не можна ні переконати, ні виправити.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]