Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.04.2016 13:53

Прокурори не допускають в систему "чужих"

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Вже давно пора зробити очевидний висновок: в українських реаліях зміни і реформи значно більше залежать від політичної волі, аніж від наявності дипломів закордонних університетів.

Як тільки Юрій Луценко публічно заявив про можливість свого призначення на посаду генерального прокурора, зашкарубла прокурорська система зреагувала миттєво.

Чотири заступники Шокіна, 29 керівників регіональних прокуратур та військових прокурорів написали Президенту колективне звернення, в якому просять главу держави призначити генпрокурором особу, яка має досвід роботи в органах прокуратури. Іншими словами, прокурори хочуть бачити керівником відомства свою людину.

Такий переполох, однак, лише засвідчує необхідність протилежного. А саме, потрібно невідкладно внести зміни до законодавства, аби генпрокурором міг стати і політик без юридичної освіти і досвіду прокурської роботи, після чого призначити саме таку людину – не з системи – на посаду очільника ГПУ. Вже давно пора зробити очевидний висновок: в українських реаліях зміни і реформи значно більше залежать від політичної волі, аніж від наявності дипломів закордонних університетів, іноземного громадянства і, тим більше, від стажу роботи в структурі, яка в суспільстві асоціюється з корупцією, свавіллям і круговою порукою. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]