Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.03.2016 14:31

Альтернативна програма модернізації України

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Фактично єдиним способом підвищення своєї популярності для нинішньої парламентської опозиції є знавісніла критика влади. Для систематичного нарощування рейтингів опозиціонерам не обов'язково розробляти закони, вносити пропозиції щодо реформ і, головне, не

Фактично єдиним способом підвищення своєї популярності для нинішньої парламентської опозиції є знавісніла критика влади. Для систематичного нарощування рейтингів опозиціонерам не обов'язково розробляти закони, вносити пропозиції щодо реформ і, головне, не треба відповідати за діяльність парламенту. Досить одного - критикувати.

Це і зрозуміло, адже опозиційна риторика завжди привабливіша виборцю, ніж провладна, так було і буде завжди. Напевно , саме тому більшість учасників коаліції, в кінці кінців, віддали перевагу опозиційній ніші. Однак не слід забувати, що головне завдання будь-якої опозиції - не критика дій влади, а альтернативна програма суспільних перетворень, яка служить противагою стратегії правлячої більшості і яку громадяни вибирають в разі невдачі останньої. Опозиційна програма повинна конкурувати з програмою влади і в цій конкуренції виявляти свої переваги.

До чого я веду? Практично не проголосувавши за жоден дійсно важливий для країни закон і ні разу не надавши суспільству власного бачення модернізації країни, представники опозиції в особі так званого «Опозиційного уряду» все-таки презентували альтернативний план конституційних змін. Ключов а пропозицію останнього - перенесення столиці України з Києва до Канева. Немає жодних сумнівів, що це саме те, чого зараз найбільше потребує країна. Подібний крок, безумовно, вирішить проблему реформ, економічної кризи і державного суверенітету України. Як на мене, зазначена пропозиція красномовно свідчить про реальний потенціал деяких опозиційних реформаторів в питаннях практичного перетворення країни. В такому випадку  краще вже просто критикувати. У багатьох це виходить значно краще і професійніше, ніж пропонувати конкретні і реалістичні альтернативи чинним програмам - нехай не ідеальним, але дійсно життєздатним.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]