Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.01.2016 17:47

«Правий сектор» знову в епіцентрі скандалу

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Вночі 10 січня п’ятеро бійців ДУК «Правий сектор» вчинили бійку на туристичній базі «Хата магната», що знаходиться на закарпатському курорті Драгобрат.

Вночі 10 січня п’ятеро бійців ДУК «Правий сектор» вчинили бійку на туристичній базі «Хата магната», що знаходиться на закарпатському курорті Драгобрат. При цьому з боку порушників була використана вогнепальна зброя. Як повідомляє Закарпатська ОДА, бійці ПС, які прибули на курорт з інших регіонів України, увірвалися до турбази в нетверезому стані і завдали кільком представникам обслуговуючого персоналу тілесних ушкоджень.  

Інцидент відразу набув розголосу не тільки у вітчизняній пресі, а й в інформаційному просторі країн-сусідів України, туристи яких відпочивають на  закарпатських курортах. Безумовно, це серйозний удар по туристичному іміджу регіону. Крім того, подія отримала і політичний резонанс, вкотре актуалізувавши проблему некерованості суспільства, свавілля добровольчих батальйонів і їх повної непідконтрольності. Російська пропаганда знову отримала гарний привід для того, щоб представити Україну в якості осередку анархії і хаосу.

Менше ніж за півроку члени «Правого сектору» вже вдруге відрізнилися деструктивними діями в Закарпатській області (першим був конфлікт в Мукачевому). Однак, судячи з офіційних заяв керівництва організації, висновків ніхто не зробив. Користуючись повагою і довірою з боку суспільства, ПС намагається за будь-що виправдати своїх побратимів, натомість звинувачуючи владу в репресіях проти патріотів та в зумисній дискредитації добровольців. От і цього разу в партії виступили з офіційною заявою, що бійців ПС могли спровокувати на побиття «антиукраїнські висловлювання» персоналу згаданого закладу, так як в ньому працюють вихідці з Донбасу.

В цій ситуації подібні виправдання звучать не просто непереконливо, але й, по суті розпалюють ворожнечу в суспільстві. Адже хто сказав, що статус «виходець з Донбасу» автоматично зараховує людей до ворогів України? До того ж навіть непатріотичні висловлювання громадян не можуть бути приводом для застосування проти них фізичного насилля і вогнепальної зброї. Словом, замість некоректних виправдань «Правому сектору» варто більше уваги приділяти дисципліні в своїх лавах і ретельнішому відбору членів організації, оскільки велика увага, прикута світом до добровольчих формувань в Україні, також робить їх відповідальними за імідж нашої країни. Політичних спекуляцій в таких скандалах не уникнути, але важливо їх не примножувати свідомо задля уникнення відповідальності за протиправні вчинки. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]