Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.11.2015 12:47

Російське ембарго: що буде з українським виробником?

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Ставлячи продовольчі обмеження для України, Росія тим самим стимулює нас використовувати можливості, які надаються Європою.

Росія в черговий раз пригрозила ввести заборону на імпорт української продукції, якщо Україна приєднається до Зони вільної торгівлі з ЄС. Звичайно, для нашої економіки це не пройде не поміченим. Україна і Росія завжди мали глибокі зв’язки в економічному секторі, тому повністю припинити контакти виявляється вкрай важко. Однак за останній час українські виробники зробили все можливе, аби стати незалежними від російського ринку. Протягом останнього року йшла посилена робота над диверсифікацією збуту української продукції. Завдяки зусиллям виробників та підтримці держави ми поступово переорієнтовуємо українську економіку. Якщо раніше абсолютно більша частка продовольчого експорту припадала на Росію, то наразі її доля складає всього близько 2%.

Україна має великі перспективи: наші товари користуються попитом у всьому світі. Звичайно, щоб зайняти вагому нішу на європейському ринку, українським виробникам треба підвищувати якість власної продукції та отримувати необхідні сертифікати. Це дозволить безперешкодно поставляти українські товари в інші регіони світу.

Ставлячи продовольчі обмеження для України, Росія тим самим стимулює нас використовувати можливості, які надаються Європою. У підсумку, ці обмеження позитивно позначаться на економіці України: врешті-решт якість нашої продукції буде зростати, а ринки збуту - розширюватимуться. Ми перестанемо бути залежними від непередбачуваних дій Росії, яка постійно змінює правила в залежності від власного настрою та амбіцій. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]