Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.11.2015 15:53

Черговий шедевр російської "аналітики"

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

В Росії знову вийшла чергова пропагандистська література - збірник під гучною назвою «Україна - це Росія».

В Росії знову вийшла чергова пропагандистська література - збірник під гучною назвою «Україна - це Росія». Працювали над даним «шедевром» світової літератури зовсім не аматори, як може здатися на перший погляд, а «аналітики» Російського інституту стратегічних досліджень. Завдання книги, якщо вірити анотації, полягає у розвитку єдності «руського міра» та подоланні «українського регіоналізму». Зрозуміло, що незалежність України не просто не визнається. Автори щиро намагаються переконати майбутніх читачів, що наша Батьківщина - це штучно створений проект, породжений вірусом «самозакоханого» регіоналізму «південноруської еліти». Звісно, причиною такої «самозакоханності» стали ліберальні та соціальні ідеї Заходу.

Поява подібної літератури в Росії вже не викликає подиву. Це не перша книга, в якій робляться спроби викреслити Україну зі світової історії, українців зробити невдалим відгалуження «величного» російського народу, а Захід виставити головним винуватцем розпаду Радянського Союзу. Але подібні книги виникають не на пустому місці. Вони - відображення світосприйняття більшості росіян, які протягом не одного десятку років завдяки успішній роботі пропагандистської машини жили ніби у паралельному всесвіті. Ця книга, як і попередні, відображає реальну політику кремлівської влади, її сподівання та очікування. Як і минулого року, в Росії запевняють, що найбільш вірогідним сценарієм для України є її неминучий саморозпад у найближчому майбутньому.

Звісно, прогнози подібних російських інституцій не можуть претендувати ні на об’єктивність, ні на аналітичність. Але гірше за все, що населення російської держави дійсно вірить в такі прогнози та із захопленням очікує розвалу України, сприймаючи кожну нашу поразку як власну перемогу.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]