Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.10.2015 17:50

Харків знову бере курс на Москву

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Новообраний мер Харкова Геннадій Кернес, який не так давно обіцяв кремлівським пропагандистам вберегти місто від бандерівців, тепер заявив, що має намір відновити тісні економічні зв’язки з Росією.

Новообраний мер Харкова Геннадій Кернес, який не такдавно обіцяв кремлівським пропагандистам вберегти місто від бандерівців, теперзаявив, що має намір відновити тісні економічні зв’язки з Росією.

За його словами, у відносинах харківського регіону зкраїною-агресором не має бути жодної політики та ідеології. Як прийнятоговорити в подібних ситуаціях, нічого особистого, лише бізнес. Кернес,вочевидь, забув, що сепаратизм на Донбасі, який призвів до трагічної війни насході України, культивувався якраз на ґрунті тісних економічних зв’язків зРосією.

Загалом працювати на відновлення гарних стосунків угосподарській сфері неможливо без відповідного політичного ставлення, адже якінакше реалізувати стратегію економічного партнерства без попереднього іпопутного діалогу на рівні представників влади. Погодьтеся, подібний алгоритмвиглядає щонайменше непослідовно: шановні агресори і окупанти, ми б хотілизнову з вами співпрацювати в економіці, хоча ви для нас все одно вороги.Ініціювання відновлення тісних економічних стосунків передбачає цілком лояльнеполітичне ставлення, яке різко суперечить загальнодержавній стратегії щодоРосії.

Сьогодні вся країна несе відчутні збитки від розривугосподарських зв’язків з Москвою. Але всі розуміють, що цей розрив є необхіднимкроком для того, щоб позбутися економічного шантажу з боку російської сторони,а також переорієнтувати стандарти економічної системи на європейський лад. Томуподібного роду відкати в зону впливу і шантажу агресора є відвертими проявамисепаратизму.

Залишається сподіватися, що суд у справі Кернеса винесемеру справедливий вирок, який втихомирить його проросійський запал і попередитьповторення в Харкові донбаського сценарію. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи