Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.10.2015 17:50

Харків знову бере курс на Москву

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Новообраний мер Харкова Геннадій Кернес, який не так давно обіцяв кремлівським пропагандистам вберегти місто від бандерівців, тепер заявив, що має намір відновити тісні економічні зв’язки з Росією.

Новообраний мер Харкова Геннадій Кернес, який не так давно обіцяв кремлівським пропагандистам вберегти місто від бандерівців, тепер заявив, що має намір відновити тісні економічні зв’язки з Росією.

За його словами, у відносинах харківського регіону з країною-агресором не має бути жодної політики та ідеології. Як прийнято говорити в подібних ситуаціях, нічого особистого, лише бізнес. Кернес, вочевидь, забув, що сепаратизм на Донбасі, який призвів до трагічної війни на сході України, культивувався якраз на ґрунті тісних економічних зв’язків з Росією.

Загалом працювати на відновлення гарних стосунків у господарській сфері неможливо без відповідного політичного ставлення, адже як інакше реалізувати стратегію економічного партнерства без попереднього і попутного діалогу на рівні представників влади. Погодьтеся, подібний алгоритм виглядає щонайменше непослідовно: шановні агресори і окупанти, ми б хотіли знову з вами співпрацювати в економіці, хоча ви для нас все одно вороги. Ініціювання відновлення тісних економічних стосунків передбачає цілком лояльне політичне ставлення, яке різко суперечить загальнодержавній стратегії щодо Росії.

Сьогодні вся країна несе відчутні збитки від розриву господарських зв’язків з Москвою. Але всі розуміють, що цей розрив є необхідним кроком для того, щоб позбутися економічного шантажу з боку російської сторони, а також переорієнтувати стандарти економічної системи на європейський лад. Тому подібного роду відкати в зону впливу і шантажу агресора є відвертими проявами сепаратизму.

Залишається сподіватися, що суд у справі Кернеса винесе меру справедливий вирок, який втихомирить його проросійський запал і попередить повторення в Харкові донбаського сценарію. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]