Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.03.2012 08:05

Інвестуйте в Сумщину!

Директор Сумського центру досліджень місцевого розвитку

Під такою назвою презентував потенціал регіону керівник Сумщини Юрій Чмирь

Перші місця в рейтингу динаміки залучення інвестицій, сотні мільйонів доларів, що вже працюють на економіку регіону - такий результат запровадженого 2 роки тому на Сумщині принципу "Єдиного інвестиційного вікна".

«Сумщина є магнітом для інвестицій. Протягом 2011 року ми залучили таку кількість прямих іноземних інвестицій, яку отримала Сумщина за останні 10 років», – підкреслив губернатор області Юрій Чмирь під час прес-конференції в інформагенції RegioNews.

Аби розкрити секрет успіху, Юрій Чмирь розповів про механізми покращення інвестиційного клімату, про «єдине інвестиційне вікно», яке скорочує термін оформлення дозвільних документів, встановлює повний адміністративний супровід проектів та в подальшому – захист інвестицій.

Зокрема, за принципом «єдиного інвестиційного вікна» забезпечено супровід проектів відомих у світі компаній, які працюють на території області, зокрема, ПАТ «Крафт Фудз Україна» та ТОВ «ГУАЛА КЛОЖЕРС Україна», поінформував Юрій Чмирь.

 Черговим кроком до залучення інвестицій на Сумщину стало підписання Меморандуму з міжнародною україно-китайською радою з економічного розвитку.

 «Найближчим часом ми проведемо зустрічі з потужними китайськими інвестиційними компаніями, які виявили бажання вкладати кошти в сільське господарство на Сумщині», – повідомив Юрій Чмирь.

 Початок реалізації на території області низки інвестиційних проектів Китайською стороною – це додаткові надходження до бюджетів, створення нових робочих місць, а отже – гарантія соціально-економічного розвитку області, зауважив голова облдержадміністрації. 

Як відомо, завдання щодо зняття обмежень для бізнесу чітко поставив перед органами влади Президент України В. Янукович. І на Сумщині Глава держави мав змогу переконатися, як працює "єдине вікно". Відтак, розширення виробництва, залучення інвесторів, створення нових робочих місць, збільшення податкових надходжень - увесь цей ланцюжок дозволить реалізувати наймаштабніші за 20 років соціальні ініціативи. Сумська ж область може стати кращим прикладом співпраці влади, що знімає обмеження, і бізнесу, що відчуває соціальну відповідальність. 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]