Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.10.2015 11:07

В Парламенті пропонують надати соціальну допомогу сім’ям учасників АТО

Екснародний депутат Верховної Ради України

В Раді зареєстрований проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції

В Раді зареєстрований проект Законупро внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогумалозабезпеченим сім’ям», щодо соціального захисту членів сімей учасниківантитерористичної операції, реєстр.№ 3339.

Як розповівавтор даної законодавчої ініціативи, народний депутат України фракції Партії«Блок Петра Порошенка», заступник голови Комітету Верховної Ради України зпитань фінансової політики і банківської діяльності Руслан Демчак, метою тазавданням законопроекту є поліпшення соціального захисту учасниківантитерористичної операції та членів їхніх сімей шляхом надання їм соціальноїдопомоги.

«Всі мизнаємо, що основним джерелом доходів сімей учасників АТО, де, у переважнійбільшості, є неповнолітні діти, є державна соціальна допомога малозабезпеченимсім’ям – тобто щомісячна допомога, яка надається у грошовій формі, а її розмірзалежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім’ї. Чинний Закон «Продержавну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» передбачає, що розрахуноксередньомісячного доходу такої сім’ї базується на сукупному доході усіх їїчленів з усіх джерел надходжень упродовж шести місяців, які передують місяцюзвернення щодо призначення державної соціальної допомоги. У переважнійбільшості військовослужбовці, які беруть участь у антитерористичній операції,позбавлені можливості матеріально допомагати своїм сім’ям. Крім того, учасникиАТО, в силу об’єктивних та суб’єктивних факторів, не в змозі надавати довідкищодо своїх доходів. Тому, на теперішній час гостро постає питання щодо гарантійналежного соціального захисту з боку держави учасників АТО  та членів їхсімей. Однією з гарантій по підвищенню матеріального становища цих громадянповинно стати прийняття законопроекту, який обумовить реальну соціальнупідтримку таких сімей з дітьми», – розповів Руслан Демчак.

Вінзазначив, законопроектом пропонується внести зміни до Закону України  «Продержавну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», які передбачають, що досукупного доходу сім’ї не враховується грошове забезпеченнявійськовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які берутьбезпосередню участь в антитерористичній операції на час її проведення.

«При призначенні державної соціальної допомоги членам сімей військовослужбовців,які  приймають безпосередню участь у АТО, до середньомісячного сукупногодоходу сім’ї  не враховується отримане ними, у період їх безпосередньоїучасті у проведенні антитерористичної операції, грошове забезпечення та іншівиплати і види соціальної допомоги», – сказав Демчак.

Депутатпереконаний, що прийняття даного Закону, дасть можливість надати соціальнупідтримку та забезпечити гарантований державою прожитковий мінімум для сімей здітьми, батьки яких беруть участь в АТО.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи