Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.03.2015 10:24

Про пільги на податок на землю господарств науково-дослідних установ

Екснародний депутат Верховної Ради України

Цими днями у Верховній Раді був розглянутий законопроект №1850-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку», який викликав дискусію серед парламентарів.

Цими днями уВерховній Раді був розглянутий законопроект №1850-1 «Про внесення змін доПодаткового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільненнявід сплати земельного податку», який викликав дискусію серед парламентарів.

 

Йдеться,зокрема, про пільги на податок на землю господарств науково-дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарськогопрофілю та професійно-технічних училищ.

Народнийдепутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Руслан Демчак виступив противнесення даних доповнень в законопроект: «Таких земель в Україні налічуєтьсядесятки тисяч гектар, і ці землі вже давно неофіційно здають в оренду,обробляються сторонніми організаціями. Хочу наголосити, що я виступаю тількипроти пільг, що передбачає скасування податку на землю, і ні в якому разі не законфіскацію земель у навчальних закладів. Навчальні заклади мають самівизначатись скільки її потрібно землі для дослідів. Інші землі вони зможутьОФІЦІЙНО здати в оренду і орендарі автоматично стануть податковими агентами тавключать податок на землю до свого єдиного сільськогосподарського податку. А ізкоштів отриманих за оренду, сільськогосподарські навчальні заклади зможутьутримувати ті земельні ділянки, які дійсно використовуються у навчальних цілях».

 

Руслан Демчак такожнаголосив: "Збереженням пільг ми штовхаємо сільськогосподарські навчальнізаклади утримувати на своєму балансі великі земельні масиви щоб зберегти пільгута здавати їх в оренду неофіційно. А ласих до всього пільгового в Українічимало!".

 

Законопроектбуло проголосований в першому читанні.

 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи