Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.07.2012 18:32

Стадіон "Олімпійський" після Евро-2012

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Така мегаспоруда, як стадіон «Олімпійський» в м. Київ, що стала гордістю України під час проведення Євро-2012 може стати памятником подальшої безгосподарності та марнотратства державних коштів.

Така мегаспоруда, як стадіон «Олімпійський» в м. Київ, що стала гордістю України під час проведення Євро-2012 може стати памятником подальшої безгосподарності та марнотратства державних коштів. Стадіон, в який вклали величезні кошти, територія перед ним, що займають значну площу в центрі Києва, після проведення Євро-2012 мов би завмерли...Звісно, вщухли футбольні баталії, немає вже фанатів з Європи, роз’їхались українці, але потяг людей до цієї споруди залишається величезний. Дуже вже хочеться людям попасти та подивитися на красень стадіон з середини... Нещодавно я став свідком перемовин між невеличкою групою людей, що приїхали до Києва і охоронцем стадіону «Олімпійський» – люди бажали подивись на красень стадіон, попасти до середини та сфотографуватися на згадку, але їх не пустили, посиляючись на якусь там заборону... І так прикро стало за людей, що приїхали здалеку в Київ і поїдуть, після цього, додому з гіркотою... Виникає питання: тоді для кого його будували? Аби лишень провести Євро? Хіба це приватна споруда, яка побудована на народні кошти і мала б служити людям та надавати можливість милуватися його величчю?! А де ж державна політика з пропаганди спорту, здорового способу життя?! Вже не кажучи про те, що не всі охочі могли попасти на стадіон під час матчів та відчути гордість за свою країну! Чи стане стадіон центром масового спорту, пропагандистом здорового способу життя та виховання власних потужних спортивних кадрів, ще не відомо. Але для того аби це сталося, треба такі споруди зробити відкритими для людей, для масового спорту, для виховання підростаючого здорового покоління. До реконструкції стадіону було багато бажаючих тут займатися спортом, причому масовим спортом. Зранку люди робили пробіжки, займались фізкультурною зарядкою... Після реконстркуції їм обіцяли, що все повернеться, буде добре і прихильники ранкових видів спорту, просто не байдужих до фізкультури, сможуть повернутися сюди... Та поки що цього немає... Охорона навкруги, гарно сплетена огорожа стоять на заваді масового спорту.... Як воно буде далі дочекаємося. Та якщо зважати на нещодавно сказані слова Премєр-міністра України пана Азарова про те, що стадіон мав би самостійно заробляти для себе кошти, скоріше за все не зробить стадіон доступнішим для людей... І багато людей, що живуть біля стадіону та які підтримували своє здоров’я тут, займаючись залюбки на стадіоні зранку, скоріше за все не зможуть сюди попасти. Як не можуть, на сьогодні, вільно попасти до стадіону і гості столиці. Яка доля чекає центральний стадіон України, згодом дізнаємося, але все ж сподівалося б аби все вирішилось на краще.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]