Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.02.2012 12:50

Щодо ризиків прийняття нового Трудового кодексу

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

У своєму виступі 07 лютого 2012 року у Верховній Раді України Президент України зажадав прийняття нового Трудового кодексу України в старій редакції. У зв’язку з цим Національна конфедерація профспілок України звертає увагу на те, що в разі прийняття запро

У своєму виступі 07 лютого 2012 року у Верховній Раді України Президент України зажадав прийняття нового Трудового кодексу України в старій редакції. У зв’язку з цим Національна конфедерація профспілок України звертає увагу на те, що в разі прийняття запропонованого до другого читання тексту проекту Трудового кодексу України (реєстраційний номер 1108 від 04.12.2007 року), призведе до значного погіршення і так вкрай важкого становища найманих працівників. З прикрістю слід констатувати, що цей проект Трудового кодексу України є лобістським та має чіткі ознаки направленості на реалізацію інтересів найбільш багатих прошарків населення, які намагаються представити свої групові інтереси в якості інтересів всього суспільства. Якщо його буде прийнято, то він стане знаряддям насилля над працівниками з боку держави та роботодавців. Прийняття цього проекту Трудового кодексу України призведе до ще більшого загострення існуючих зараз проблем у сфері трудових відносин, до суттєвого звуження змісту та обсягу трудових прав працівників, до погіршення їхнього матеріального становища, до приниження людини праці, до чіткого розшарування українського суспільства на привілейований клас роботодавців та пригнічений клас найманих працівників тощо. Цілком очевидно, що економіка України також не зможе нормально розвиватись в тому разі, якщо зазначений проект Трудового кодексу України буде прийнято. Разом з тим, необхідно розробити якісно новий проект нового Трудового кодексу України на базі принципів правової, демократичної, соціальної держави, принципів громадянського суспільства та враховуючи ті функції, завдання і принципи, які має трудове законодавство в сучасній правовій державі.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]