Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.05.2011 15:25

Перша кров члена незалежної профспілки пролилась на Вінничині

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Під час рейдерської атаки на Кирнасівський цукровий завод на Вінниччині, який захищав місцевий осередок профспілки «Трудящі» та жителі села, загинула людина.

Під час рейдерської атаки на Кирнасівський цукровий завод на Вінниччині, який захищав місцевий осередок профспілки «Трудящі» та жителі села, загинула людина.

На територію заводу о 3 ранку увірвалося близько 50 осіб у цивільному, озброєних бейсбольними битами, лопатами та нунчаками, 15 з них – із собаками. Вони почали бити людей, які охороняли завод. Серед постраждалих – жінки. Любов МІЛАНИЧ перебуває у реанімації. Ще одна жінка отримала перелом тазостегнового суглоба. А одну людину – колишнього електрика заводу Віктора Ратушного - врятувати не вдалося.

Відоме і прізвище принаймні одного нападника, який представлявся людям як заступник директора підприємства “Д.” Ігор С., неодноразово приїздив на територію заводу і погрожував його охоронцям.

В цій ситуації відповідальність мають поділити бандити, що напали на завод, та міліція і прокуратура, які продемонстрували повну неготовність втрутитися в ситуацію. За словами профспілковців, після першої атаки на завод вони подали заяву про злочин до прокуратури Тульчинського району Вінницької області, але належних заходів не вжито, що й призвело до трагічних наслідків.

Остання спроба захопити Кирнасівський цукровий завод Тульчинського району Вінниччини відбулася 26 березня цього року. Профспілковці також займається захистом прав трудящих Красносільського та Турбівського цукрових заводів, де є подібні проблеми.

Незалежні профспілки засуджують такі дії рейдерів і вимагають від влади дати їх діям належну оцінку.

Наразі за фактом злочину профспілками направлено звернення до МВС та Генеральної прокуратури України з вимогою терміново розібратися у ситуації, покарати винних та унеможливити повторення подібних випадків в подальшому.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]