Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.12.2010 18:41

Трударі всіх регіонів, єднайтеся!

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Ми повинні зрозуміти, що з рабськими душами, рабською психологією неможливо досягти позитивних зрушень. Нічого не буде мінятися, якщо кожна людина праці, уся трудова Україна не прийде до розуміння того, що виборювати свої права можна тільки разом. І голо

Сьогодні профспілковий рух переживає не прості часи. 70% людей не довіряють наявним профспілкам. Попри того, що кількість профспілок постійно зростає, положення з забезпеченням захисту прав і інтересів працівників не покращується. Розпорошеність та несконсолідованість профспілок призводить до втрати їх позицій. Свого часу профспілки були позбавлені законодавчої ініціативи, втратили реальні важелі контролю за трудовим законодавством, безпекою праці та соціальним страхуванням. А маючи лише декларативний громадський контроль, профспілки не здатні реально впливати на стан справ по вирішенню конкретних соціальних питань.

Існуючі профспілки перестали захищати права трудящих, вони не змогли стати ефективним консолідуючим центром в житті країни. З лав старих профспілок щорічно виходять сотні тисячь людей. Люди вже не сприймають такі профспілки, але й незалежні профспілки досі ще не набули достатнього авторитету. Таке відбувається не тому, що вичерпано повний кредит довіри профспілкам, а тому що їх традиційні, застарілі форми і методи роботи виявилися не здатними в сучасних умовах вирішувати та відстоювати права людини праці.

Попит на справжні профспілки з боку суспільства досі існує. Але в тому вигляді, в якому існують профспілки зараз, - вони не потрібні нікому. Прийшов час кардинальних змін та оновлення профспілкового руху! Настає складний етап в розвитку профспілок щодо пошуку свого місця в системі нових соціально-економічних, політичних відносин.

НЕОБХІДНО ПЕРЕЗАВАНТАЖИТИ ПРОФСПІЛКИ!

Мотивом солідарних дій людей найманої праці має стати лише їх рішучисть, спільна боротьба і спільна відповідальність аби виграти боротьбу за трудові права і не допустити подальшого зубожіння людей. Основою всього цього має стати потужний профспілковий рух, який відтворить єдність трудового народу, виробить новий погляд на роль держави, відтворить політичну суб’єктність трудящих, сформує соціально-інформаційну мережу і створить плацдарм для скоординованих дій широких народних мас у боротьбі за свої трудові права.

Тільки члени профспілок, їх первинні профспілкові організації, як основа профспілкового руху, мають стати реальними носіями прав та гарантій діяльності, створених ними профспілок. Настала пора активних дій за власні права, необхідність ініціювати запровадження конкретних рішень, задля нагального вирішення злободенних питань суспільного життя в країні. Тільки очиститивсь від «лже-лідерів» та корумпорваних профспілкових чиновників, можна рухатися далі.

Аби стати частиною нового загальноукраїнського профспілкового руху в боротьбі за права людей, необхідно разом сказати своє рішуче «Ні!» тому безладу та попранню прав трудового народу. Настав час сказати «Геть!» тому профспілковому баласту, який вже давно паразитує на трудових інтересах людей.

Мета в усіх єдина – не допустити подальшої ескалації зниження рівня життя людей, згортання виробництва, вирішення всіх економічних проблем виключно за рахунок простого народу і соціально не захищених верств населення. Лише за активної суспільної позиції, спільних дій можливо добитися проведення ефективної соціальної політики та запровадження справедливих соціальних реформ в інтересах усього трудового українського суспільства.

ЗАХИСТ ТРУДОВИХ ІНТЕРЕСІВ ЛЮДИНИ – ВІДТЕПЕР СПРАВА САМИХ ЛЮДЕЙ.

Ми повинні зрозуміти, що з рабськими душами, рабською психологією неможливо досягти позитивних зрушень. Нічого не буде мінятися, якщо кожна людина праці, уся трудова Україна не прийде до розуміння того, що виборювати свої
права можна тільки разом. І головним кроком на шляху до такої організованої боротьби за свої трудові права має стати оновлений потужний профспілковий рух «За гідну працю! За гідне життя!».

ЦЕ І Є НАША СПІЛЬНА ТРУДОВА СОЛІДАРНІСТЬ!

Вже сотні первинних профспілкових організацій, тисячі профспілкових активістів з усіх регіонів України висловилися в підтримку оновлення профспілкового руху. І число таких прихильників зростає з кожнем днем.
Тільки розгалужена мережа незалежних профспілок, створених самими працівниками для вирішення реальних проблем, сможе ефективно відстоювати інтереси своїх членів.

В Україні започаткована ПЛАТФОРМА єднання здорових, прогресивних профспілкових сил України, створена ТРИБУНА для консолідації членів профспілок, трударів України, усіх небайдужих людей, що переймаються відстоюванням та захистом власних трудових, соціально-економічних прав та інтересів.

Ми маємо розуміти, що розвиток нового профспілкового руху має початися з усвідомлення громадянами того, що в Україні в центрі реальних економічних перетворень і зрушень мають стояти інтереси людини, державні інституції мають працювати на забезпечення соціальної справедливості, а головним державним приоритетом має бути заможня людина. Але поки народ не покаже кланам свою волю змінити життя на краще, Україна ніколи не стане ні заможною Німеччиною, а ні навіть Грецією.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]