Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.09.2010 20:10

Соціальна політика має служити людям.

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

В основі нової соцільної політики має бути покладений, так званий, СОЦІАЛЬНИЙ СТАНДАРТ СПОЖИВАННЯ, який мав би забезпечити на державному рівні пристойне життя людини. Це має стати аксіомою всього економічного розвитку в державі. Його розмір має визначатися

В основі нової соцільної політики має бути покладений, так званий, СОЦІАЛЬНИЙ СТАНДАРТ СПОЖИВАННЯ, який мав би забезпечити на державному рівні пристойне життя людини. Це має стати аксіомою всього економічного розвитку в державі. Його розмір має визначатися на законодавчому рівні щорічно з урахуванням поточної інфляції. Вся економіка має будуватися на цьому стандарті. На сьогодні, за нашими розрахунками розмір ССС мав би бути рівним десь 2500-3000 грн. Це і мінімальна пенсія, і мінімальна заробітна плата, це і розмір тарифної сітки першого розряду. А сьогодні ми маємо ці цифри менше тисячі гривень. Люди поставлені на межу вимирання. Ми бачимо, що сьогодні влада не взмозі встановити такий розмір ССС, вважаючи, що це є неможливим, але це тільки на перший погляд. Якщо економіку перебудувати так, аби в центрі були потреби людини і через споживання перейти до ринкової економіки, то все може бути навіть краще, ніж можно очікувати. Коли люди будуть мати гідну зарплату, тоді і тарифи, і ціна на газ, і все інше, що мусить забезпечити наше життя, будуть реальними та підйомними для людей в ринкових умовах. Люди мають знати, як економіка повинна розвиватися і коли визначений ССС може бути досягнуто до його розрахункової величини і тоді люди дійсно почнуть жити краще. Сьогодні державні кошти просто розкрадаються. На підприємствах права трудової людини порушуються. Тут мали б зіграти свою роль профспілки. Але вони вирішують власні питання. (http://blog.liga.net/user/ppetrichenko/article/4914.aspx ). Люди не поспішають створювати нові незалежні профспілки, вони народжуються тільки там, де є сильний протестний фактор, і вже тільки тоді коли їх трудові права попрані остаточно. Аби упередити порушення трудових прав, треба об’єднуватися зараз, створювати потужні організації, не чекати коли вже буде запізно. Треба змусити роботодавців поважати потужні профспілки. А поки що нові незалеждні профспілки слабкі, розпорошені, лідерів, активістів незалежних профспілок знищують морально, матеріально і організаційно. Люди ще сподіваються, що все якось вирішеться само по собі. Ні так не буде, і щоб змусити поважати трудові права треба мати потужні профспілкові організаці. І на сході, і на заходу, на півдні і півночі живуть одиново ошукані знедолені люди, які просто доведені до відчаю злиденним життям. Це просто ганебно жити злиденно на такій гарній, родючій землі. Звертаючись до кожного, до усіх чесних людей праці, до лідерів профспілкових організацій, до представників народного підприємництва, ми маємо сказати: настала пора діяти! Настала пора покладатись лише на себе. Об’єднуємось разом в боротьбі «За соціальну справедливість”. І тоді, новий потужний Трудовий рух Солідарність стане гідною відповіддю усієї трудової України у боротьбі з корумпованим режимом за Державу, яка буде діяти в інтерсах усього українського народу і кожного з вас. АБО ЙДИ З НАМИ АБО ТЕРПИ ДАЛІ! ЧАС ДІЯТИ РАЗОМ! ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]