Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.08.2019 10:32

Що робить податкова? Законодавчі нововведення за серпень

Адвокат, правник, екс-заступник Міністра юстиції

Податковий дайджест за серпень. Найважливіше.

Майже щодня оновлена податкова розповідає про свої ініціативи та новели у законодавчій сфері. Аби не спамити цими новинами, вирішив зібрати їх та зробити невеликий дайджест із найважливішим.

Новий графік перевірок від податкової

Так, податкова оновила план-графік перевірок підприємців та компаній щодо ЄСВ, ПДФО та ВЗ. Перевірити нові дати та переглянути оновлений перелік компаній можна тут:

1. у розділі ІІІ плану-графіка «Документальні планові перевірки фізичних осіб»;

2. у розділі IV плану-графіка «Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». 

Все ось тут за посиланням.

До речі, у 2019 році податківці планують перевірити 1657 ФОПів та 345 компаній щодо ЄСВ, ПДФО та ВЗ. Тож краще перевірити себе завчасно, аби бути готовим і в разі потреби отримати консультацію. 

Оновлено проект змін до Порядку обліку платників ЄСВ

Півтора місяці тому податкова оприлюднила проект наказу Мінфіну. Потім до проекту вносились зміни, і ось його знову опублікували минулого тижня. Що змінилось у новій редакції:

- заява про взяття на облік платника єдиного внеску (форма №1-ЄСВ);

- заява про зняття з обліку платника єдиного внеску (форма №7-ЄСВ);

- заява про взяття на облік платника єдиного внеску (члена фермерського господарства) (форма №12-ЄСВ). 

Переглянути проект наказу можна за посиланням. 

Окрім цього, донарахування з ЄСВ оскаржуються в 10-денний строк. З приводу цього є опублікована постанова ВСУ.

Ще одна новина – це зміни у положенні про реєстрацію платників ПДВ 

Минулого тижня податкова оприлюднила проект змін до Положення про реєстрацію платників ПДВ. Зокрема:

- ДПС буде публікувати на власному сайті додаткову інформацію про виникнення у особи, яка зареєстрована платником ПДВ, підстави для анулювання її реєстрації згідно з вимогами п. 184.1 ПКУ, тож цю інформацію можна буде перевірити на сайті;

- ДПС удосконалює алгоритм формування індивідуального податкового номера платника ПДВ для фізичної особи;

- також розширюється коло осіб, уповноважених платником ПДВ на подання до контролюючого органу запиту про отримання витягу з реєстру платників ПДВ.

Очікується, що цей наказ набере чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування. Детальніше почитати, що ще пропонується цим проектом, можна за посиланням. 

Ще більше податкових новин шукайте на моїй сторінці на Фейсбуці. Якщо вам буде потрібна будь-яка податкова консультація – звертайтесь. Далі буде!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]