Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.09.2018 07:37

Прогнози щодо криптовалюти після Ukrainian Financial Forum

Адвокат, правник, екс-заступник Міністра юстиції

Сьогодні на вас чекає підбірка останніх новин, пов’язаних із криптовалютою.

Я регулярно пишу вам про події зі світу крипто та інформую про останні зміни, що стосуються блокчейн-світу в Україні. Бо все ж вірю і знаю, що тенденції до популяризації криптовалюти – це не просто певний хайп, за ними майбутнє. І ось сьогодні на вас також чекає підбірка останніх новин, пов’язаних із криптовалютою.

Буквально минулого тижня на Ukrainian Financial Forum – події, де щорічно обговорюють найважливіші економічні та фінансові питання – було піднято питання регулювання криптовалюти. Сьогодні ринок криптовалют має регулюватися державою тільки у випадку, якщо питання заходить про фінансовий моніторинг і оподаткування, і тільки при конвертації криптовалют у фіатні гроші.

До речі, саме таке бачення урегулювання питання криптовалюти підтримують у законопроекті, який декілька днів тому був зареєстрований у Раді. Його мета – виведення з тіньового ринку великого обсягу операцій, які пов’язані з криптовалютою, а за рахунок виведення з тіні цих операцій з’явиться можливість поповнити бюджет. До того ж саме такий підхід про стимулює розвиток ринку віртуальних активів в Україні.

Таке відношення та нарешті визначений курс від держави до крипто-активів не може не тішити, бо сьогодні Український бізнес, як, в принципі, і світовий, потребує фінансової допомоги, яку може отримати тільки за допомогою блокчейну.

Я цілком серйозно, бо зовсім нещодавно дослідження Всесвітнього економічного форуму довели, що впровадження технології блокчейн в глобальний бізнес може ліквідувати значний дефіцит в сфері торгового фінансування, який на сьогодні досягає $ 1,5 трлн і загрожує збільшитися до $ 2,4 трлн в 2025 році.

Як це можна зробити?

В першу чергу, за рахунок полегшення процесу залучення капіталу для малих і середніх підприємств, які сьогодні відчувають на собі дефіцит у фінансуванні, через лімітований доступ до системи кредитування та позик.

Вони можуть отримати доступ до іншого рівня бізнесу, що дозволить невеликим підприємствам та стартапам заявити про себе, забезпечить прозорість і довіру в бізнесі. 

 

Розподілені технології дозволять зменшити кредитні ризики, знизити комісії і ліквідувати перешкоди під час торгівлі. Таким чином сектори малого і середнього бізнесів отримають досить переваг для розвитку.

Я вважаю, що українському бізнесу, який тільки розвивається, шукає інвесторів та рекламує себе на весь світ, саме таких технологій і бракує. Блокчейн – це нові можливості для нашої економіки.

Час вже подивитися на блокчейн, як на новий рівень із новими можливостями. До речі, як багато ви знаєте про технологію блокчейну та криптовалюти?

Якщо ви не дуже обізнані у цих питаннях, то можете перечитати мої попередні блоги на тему криптовалют, а можете завітати до музею майнінгу, де вам особисто розкажуть усю історію «народження» криптовалюти. Так, такий музей, до речі, є під Києвом!

А я тим часом буду тримати вас в курсі подій!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]