Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.07.2012 17:12

Парії по-українськи або КС визнав президента та суддів "недоторканими"

Міністр юстиції України (2014-2019)

Президент чи депутат – хто кращий?

Президент чи депутат – хто кращий? Схоже, що розв’язанням саме цього питання останнім часом займався Конституційний суд України, вирішуючи чи всі зазначені особи перестануть бути «недоторканими» або ж цей привілей й надалі залишиться у когось з «обраних».  В результаті «пальма першості» дісталася президенту, а от народних обранців все ж таки можна буде позбавити недоторканості. Так, сьогодні Конституційний суд нарешті оприлюднив своє рішення стосовно законопроекту, ініційованого депутатами від опозиції, який передбачав скасування недоторканості як Президента, так і народних депутатів та суддів.
Таким чином, своїм рішенням КС вкотре довів, що фактично є кишеньковим судом в руках чинної влади. Оскільки це рішення фактично унеможливило прийняття зазначеного законопроекту опозиції – через те, що зазначена законодавча ініціатива містить положення, які нібито суперечать Конституції України, а саме – положення щодо зняття недоторканості з президента й суддів. Тому найближчим часом президент та судді так і залишаться «недоторканими».
Для того, щоб пояснити підґрунтя цього рішення, далеко ходити не треба. Основна причина такого розвитку подій – панічний страх чинного президента втратити владу після парламентських виборів. Схоже, що нинішній гарант нарешті тверезо оцінив ситуацію та зрозумів, що після двох років при владі регіонали своїми діями опустили власний рейтинг нижче нікуди. А тому 28 жовтня їм вже нічого не світить. От і вирішив чинний президент хоча б якимось чином себе «захистити», щоби подовше протриматися на займаній посаді і в цьому йому допоміг «пригодований» Конституційний суд.
Але навіть збереження недоторканості президента не врятує його від відповідальності за власні рішення – унормування Об’єднаною опозицією одразу після отримання парламентської більшості процедури імпічменту президента остаточно розставить всі крапки над «і». І так звана привілейована «каста недоторканих» нарешті припинить своє існування та понесе відповідальність за всі вчинені дії.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]