Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.10.2011 13:00

Кого обманює пан Арбузов?

Міністр юстиції України (2014-2019)

Минулого тижня під тиском «Фронту Змін» і громадськості Національний банк України визнав власну помилку та, як повідомив Глава НБУ Сергій Арбузов, призупинив дію постанови №278 щодо ксерокопіювання паспортів при обміні валют. За словами Арбузова, відтепе


Минулого тижня під тиском «Фронту Змін» і громадськості  Національний банк України визнав власну помилку та, як повідомив Глава НБУ Сергій Арбузов,  призупинив дію постанови №278 щодо ксерокопіювання паспортів при обміні валют. За словами Арбузова, відтепер при купівлі-продажу валют достатньо буде лише надати будь-який документ, що посвідчує особу. І його не будуть піддавати процедурі ксерокопіювання!

Проте, як виявилося на ділі, гучна заява пана Арбузова про спрощення процедури валютообмінних операцій для населення носить суто популістський характер та є банальним обманом. Банки й надалі продовжують вимагати наявність саме паспорту, а не будь-яких інших посвідчуючих особу документів, при обміні навіть 1 долару США і відмовляються здійснювати обмін без ксерокопіювання паспорту.

Сьогодні я особисто вирішив переконатися чи насправді ситуація із обов’язковим наданням паспорту не змінилася. Із 5 банків, у яких я намагався обміняти суму в 10 доларів США, жоден не погодився здійснити цю операцію без ксерокопії мого паспорту. На мій аргумент, що Нацбанк вже відмінив цю норму, касири одноголосно відповідали, що такі вимоги їхнього керівництва і нічим допомогти мені вони не можуть.

Виходячи з цього, є два варіанти розуміння нинішньої ситуації: або Нацбанк України не має жодного впливу на приватні банки нашої країни, що, в принципі, неможливо,  або ж заява пана Арбузова – чистої води пустослів’я. Нинішня влада на всіх щаблях продовжує керуватися одним і тим же принципом – наобіцяти побільше, а зробити по-своєму. 

Саме тому у четвер, 20 жовтня, політична партія «Фронт Змін» спільно з більше ніж тисячею невдоволених громадян вимагатиме у Окружному адміністративному суді м. Києва визнати протиправність постанови НБУ № 278 та скасувати її.

Нагадаю, 27 вересня лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва постанову НБУ № 278. Перше засідання суду в справі лідера «Фронту Змін» проти НБУ призначено на 20 жовтня цього року.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]