Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.06.2023 13:33

Основні помилки при пошуку співробітників або чому ваше оголошення не працює

Консультант з управління, лектор, засновник міжнародної консалтингової компанії "Visotsky Consulting"

Якщо ви даєте оголошення на декількох сайтах і ніхто не відгукується протягом тижня — щось зроблено неправильно.

Тисячі людей шукають роботу, і в того, що саме вам ніхто не відповідає, є свої причини. У цій статті розповім про типові помилки, які найчастіше роблять керівники під час написання оголошень.

Помилка № 1: пропозиція не цікава

Насамперед перевірте ваше оголошення на ці пункти:

1. Наскільки воно привабливе в очах кандидата?

2. Чи викликає вакансія інтерес?

3. Чи доносить вона те, що ви хочете сказати?

4. Чи є інформація про компанію та її цінності?

5. Що Ви можете запропонувати майбутньому співробітнику? Чому він має працювати саме з вами? 

Потрібно усвідомити, що розміщене на сайті оголошення — така ж реклама. Але замість продукту ви продаєте місце у вашій компанії. Створюючи оголошення, важливо подивитися на нього очима майбутнього співробітника. І спробувати побачити недоліки, які неодмінно помітить ваш кандидат.

Помилка № 2: не вказується зарплатня

Іноді роботодавці роблять величезну помилку та не вказують розмір ЗП. Таке оголошення, швидше за все, ігноруватимуть. Тому обов'язково вказуйте суму та можливі додаткові бонуси. І краще постаратися зробити так, щоби зарплата відповідала ринку. Можна навіть не вказувати точну суму — середньої оплати за  ринком буде цілком достатньо, а остаточно її скоригувати можна, аналізуючи навички та досвід кандидата.

Помилка № 3: оголошення опускається вниз за рейтингом

Сайти для пошуку роботи мають певну особливість: якщо вакансія розміщена безкоштовно і не знаходиться високо в рейтингу, потенційні кандидати її можуть і не побачити. А на таких сайтах щодня розміщують тисячі оголошень, подібних до вашого. Тому не пошкодуйте грошей на те, щоб помістити вакансію у «Топ». Витрачені на пошук співробітника гроші окупляться набагато швидше, ніж ви вважаєте. Крім того, час від часу оновлюйте оголошення. Таким чином воно не опускатиметься вниз за рейтингом.

Помилка № 4: завищені вимоги

Якщо з попередніми пунктами все гаразд, перевірте вимоги до кандидата. Тому що особисто я постійно натикаюся на оголошення, в яких вказані якісь шалені пункти. Роботодавці начебто шукають не живу людину, а ідеальний механізм, який відповідає всім параметрам. Подивіться, чи ви завищуєте вимоги. Якщо це так, то зробіть критерії відбору лояльнішими. І тоді відгуків буде у рази більше.

Підбиваємо підсумок

Головне, що підвищує шанси знайти співробітника на потрібну позицію, це привабливість вашого оголошення. Воно має розповідати про компанію та відповідати на запитання «Що я отримаю, якщо працюватиму тут?». Вакансія — це такий самий маркетинг, лише у сфері найму. Отже, важливо розуміти: обидві сторони шукають для себе максимальну вигоду. 

Розмістіть оголошення вище в рейтингу, заплатіть сайту за те, щоб його побачило якнайбільше людей. Також подивіться на перелік вимог та заберіть ті, які вважаєте непотрібними чи невідповідними. І пам'ятайте, що знайти хорошого співробітника з першої спроби майже неможливо. Час від часу експериментуйте із вмістом оголошення. Тим більше, що після зміни воно просувається вище за рейтингом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]