Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.05.2020 13:57

В центрі Києва вирубали понад 300 дерев, але це не завадить створити Парк Мрії

Депутат Київради, член екологічної комісії Київради

22 березня наша петиція по Парку Мрії стала успішною, я зареєструвала проект рішення " Про викуп для суспільних потреб" і одразу з"явилися невідомі, які вирубали майже всі дерева.

Наприкінці березня наша петиція про створення Парку Мрії, який знаходиться на  розі вулиць Антоновича та Ділової (ділянка площею 5 га між станцією метро «Олімпійська» та «Мегамаркетом),  набрала понад 10 тисяч голосів киян. І це незважаючи на важку ситуацію в країні, карантин та інші негаразди. Саму ділянку можна подивитися ось у цьому відео:

Знаєте, що найбільше тішить мене в цій історії? Майже вперше об’єдналися кияни з різних частин міста. Це були Позняки і Поділ, Микільска Слобідка і Пуща Водиця, Троєщина і Березняки. Ми стали розуміти, що Київ – наше спільне місто. 

Раніше на цьому місці було трамвайне депо, але тодішній мер Олександр Омельченко вирішив відмовитися від трамваїв, тому  будівлі депо знесли, а ділянку віддали у приватну власність для забудови.

За цей час у ділянки змінилося вже кілька власників . Було багато різних проектів: величезні торгівельні центри, бізнес-центри, навіть будівництво 123-метрового житлового будинку, але всі ці спроби забудови закінчилися невдало. Виривши котлован, будівельники наткнулися на високі поверхневі води і  утворилось озеро, де зараз оселилися качки та інша живність. Котлован затопило через те, що поряд знаходиться притока  річки Либеді –  Клов. Але природа нам зробила ще один подарунок: якщо дивитися зверху , то це озеро подібне на кота. Можете пересвідчитися, перейшовши за цим посиланням:

 

Після збору достатньої кількості підписів під петицією, я зареєструвала проект рішення про викуп ділянки для суспільних потреб (згідно Закону, місто теж має право бути покупцем). Як ця інформація стала публічною, невідомі поспіхом вирубали майже всі дерева, які виросли там за останні 15 років. За приблизними підрахункам, було зрізано понад 300 дерев в самісінькому центрі Києва, який і так вщент забудований. Зараз дерева залишилися тільки біля паркану.

Попри це, ми й надалі будемо працювати над тим, щоб ця зелена ділянка в центрі столиці перетворилась на Парк Мрії з озером, і була відкрита для всіх киян. Не сквер, не алейку, а справжнісінький парк площею 5 га, із озером, доріжками та галявинами.

І підтримка киян в цій історії є надзвичайно важливою. Разом переможемо!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]