Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.01.2022 06:58

Ринок нерухомості України – десять 100%-вих прогнозів на 2022 рік

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Про стан ринку, динаміка цін, тенденції, вплив на ринок, акції, знижки до чого бути готовим та чого очікувати протягом року

1. Обвалу ринку не відбудеться.

2. Банкрутства забудовників першої 10-ки за обсягом будівництва не буде.

3. Середньоринкові (також median price) ціни на первинному ринку не знизяться по відношенні до цін грудня 2021 року.

4. Весняне підняття цін у більшості забудовників буде на рівні 5-10% (залежно від ступені готовності будівель). Навіть незважаючи на всі застереження та невтішні очікування ринку.

5. Ріст цін протягом року не перевершить зростання минулого 2021 року.

6. Сезонні акції від забудовників будуть. У різних забудовників у різні часові проміжки, але точно у всіх 4-х кварталах року. Найбільш поширена акція – знижка 5-10% за повну оплату, вона ж може бути і ваша «індивідуальна».

7. єІпотека (вона ж «доступна за 5% річних») не буде доступна широкому загалу населення і не вплине на ціноутворення по ринку загалом. Хоча, можливо це буде останній рік без «доступної» іпотеки в країні.

8. На ринок вийдуть нові значимі житлові комплекси з привабливими ціновими пропозиціями та\або нові черги вже існуючих ЖК.

9. Вторинний ринок буде тримати медіанні ціни та намагатися не відставати від цін первинного ринка, але при терміні позиціонування об’єкта більше ніж 3 міс, піде на знижку 10-15% від первісно заявлених цін.

10. Ринок заміського житла: ще більше містечок, ще далі від міста, ще більший діапазон цін між min та max.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]