Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.07.2020 14:41

Зовнішня реклама допомагає бізнесу відновитися

Начальниця Управління з питань реклами КМДА

Креатив і вдале позиціонування здатні допомогти бізнесу відновитися. Карантин найбільше вдарив по малому і середньому підприємництву, в якого найменше запасу міцності.

І повертаючись на ринок цьому бізнесу вкрай важливо правильно себе подати і пояснити споживачу переваги його товарів та послуг.  Якщо у великих компаній над рекламними кампаніями працює цілий штат маркетологів і піарників, які чудово знають як працює кожен елемент рекламного сюжету, то дрібного бізнесу доводиться запускати свою рекламу самотужки.

Як надійний партнер оператори завжди прагнуть, аби вкладені клієнтами кошти спрацювали максимально ефективно. Тож ми  хочемо поділитись основними секретами і порадами, як найкраще донести свої ідеї до аудиторії.

Лаконічність – сестра успіху

Не варто намагатись розповісти у рекламному сюжеті максимум інформації про себе. Потрібно розуміти, що людина повинна встигнути прочитати Ваше оголошення і запам’ятати його суть. Зосередьтесь на головному. Краще віддавати перевагу слоганам і заголовкам з найважливішою інформацією та використовувати не більше 6 слів.

Один контакт

Не забувайте, що реклама не візитка. Краще використовувати один контакт вашої організації – телефон, або сайт, якщо він легко запам’ятовується. Але є винятки. Адресу і вказівники  доцільно використовувати, якщо реклама розміщується недалеко від вашої компанії, або на шляху руху ваших потенційних клієнтів і це може спонукати людину одразу вас знайти.

Дизайн

Не намагайтесь прорекламувати все і одразу. Використовуйте не більше 1-2 зображень в макеті. Увага не повинна розпорошуватись. Намагайтесь шукати баланс між простою і легкістю сприйняття та креативом. Надто перевантажені різними елементами макети можуть не запам’ятатись, а надто сірі не впасти в око.  Якщо ви уже розміщували рекламу в журналі чи газеті не варто розміщувати цей же макет. Підходи до його оформлення різні.

Фон, шрифти і пора року

Використовуйте великі шрифти, які максимально легко читаються і сприймаються, вони не мають і розмиватись і розпливатися. Використовуйте однорідний і контрастний фон для акцентування уваги.  Не забувайте про різне сприйняття кольорів у різні пори року. Приміром, якщо ви рекламуєтесь влітку і хочете, щоб фон був зеленим переконайтесь чи немає поряд з рекламною конструкцією дерев, з якими може злитись зелений фон.

Перевірка сприйняття

Звичайно завжди краще консультуватися з фахівцями, але якщо такої змоги у Вас немає, поділюсь секретом, як можна перевірити сприйняття реклами. Роздрукуйте макет на половину аркуша А4 і подивіться на нього з  відстані 2 метрів.  Це приблизно відповідає дистанції у 100 метрів від щита 6 х 3. Це допоможе зрозуміти як людина на вулиці сприйме деталі, зображення і прочитає текст. Якщо Ви не відчуваєте дискомфорту розглядаючи макет - Вашу рекламу побачать.

Пам’ятайте про конкурентів

Запускаючи рекламну кампанію завжди пам’ятайте, що хтось уже може продавати такі ж товари і послуги, як і ви. Добре подумайте над тим, у чому саме ваша унікальність, у чому новизна, чим саме ваша пропозиція буде кращою для покупців від того, що пропонують конкуренти.

Враховуйте обставини

При розробці стратегії рекламної кампанії враховуйте, що чим саме  живуть Ваші потенційні клієнти у цей час. Наприклад, ви можете допомогти їм зібратись у відпустку, відправити дітей у школу, поїхати на пікнік, якщо звісно ваші сервіси для цього підходять. Спробуйте зрозуміти, які їх потреби і проявити турботу та емпатію.

Місце має значення

Місце розміщення рекламної конструкції завжди має значення. Переконайтеся, що її зможуть побачити саме ваші потенційні клієнти. Скажімо, якщо ви торгуєте діловими костюмами, то розміщувати їх рекламу варто біля офісних центрів, а не заводів чи продуктових ринків. Якщо ви плануєте маленьку рекламну кампанію  і розміщуєте всього кілька оголошень це особливо важливо. Спробуйте продумати рекламний сюжет так, щоб навколишній простір грав вам на руку.

Інновації стануть у нагоді

Зовнішня реклама має низку опцій, які дозволяють зробити звичайну рекламу нестандартною і привернути до неї більше уваги. Ви можете підсвітити якийсь елемент, оживити предмет, зробити його об’ємним. Скажімо шматок піци чи бургер можна подати  візуально так, що у людини складеться враження, що вона може взяти його в руки і скуштувати.

Не бійтесь,  розміщувати свою рекламу на новітніх рекламних носіях , якщо у Вас є така змога. Сьогодні стрімко розвиваються діджитал-технології, які розширюють поле для креативу і створюють нові можливості. Приміром, цей сегмент дозволяє розміщувати вашу рекламу не тільки в потрібному місці, але і в потрібний день тижня та доби. А це означає, що така реклама стає для людей корисною інформацією, яка запам’ятовується значно краще. 

Не бійтесь поєднань

Якщо ви займаєтесь просуванням своєї продукції в соціальних мережах завжди пам’ятайте, що зовнішня реклама посилює їх ефективність та допомагає розширити аудиторію. Дослідження проведенні в США свідчать, що 38% дорослих відвідали сторінку Facebook або опублікували пост у цій соцмережі, після того як побачили оголошення у зовнішній рекламі.

Звертайтесь за порадами

Завжди пам’ятайте, що рекламорозповсюджувачі – це Ваші партери.. Ми підготували низку програм спеціально для допомоги бізнесу відновитися.  Не бійтесь звертатись за порадою щодо дизайну, обрання місця чи й навіть посилу вашої рекламної кампанії. Оператори мають досвід і знають, як зробити Вашу рекламу максимально ефективною і завжди готові Вам допомогти.

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]